Työrauhaa hyvässä ääniympäristössä

Huono akustinen ympäristö ei ainoastaan aiheuta turhautumista, vaan se voi myös vaikuttaa sekä tuottavuuteen että luovuuteen työympäristössä. Opastamme sinua sisustamaan toimistosi varmistaen hyvän ääniympäristön tilan layoutista tai tyypistä riippumatta.

Toimiston ääniympäristö vaikuttaa sekä tuntemuksiimme että suoriutumiseemme. Jokainen on todennäköisesti ollut tilanteessa, jossa ympäristön häiritsevä melu vaikeutti keskittymistä. Huono ääniympäristö ei ainoastaan aiheuta turhautumista, vaan se voi myös vaikuttaa tuottavuuteen ja yleiseen hyvinvointiin työtilassa. Hyvään akustiikkaan panostaminen on siis tärkeä osa kokonaisuutta, kun suunnitellaan toimistojen sisustusta tilan pohjasuunnitelmasta tai tyypistä riippumatta. Tasapainoinen ääniympäristö edistää hyvinvointia ja menestystä. On tiedettävä, miten ääni toimii ja miten se vaikuttaa meihin.

Parhaat lähtökohdat hyvälle akustiselle ympäristölle saavutetaan keskittymällä huoneakustiikkaan jo varhain suunnitteluvaiheessa. Tilojen varustaminen akustisilla alakatoilla ja ääntä vaimentavilla lattioilla on aina kannattava investointi. Voit parantaa ääniympäristöä entisestään verhoilluilla kalusteilla, akustiikkapaneeleilla, verhoilla, matoilla, ääntä vaimentavilla tasoilla ja kalusteilla, joissa on pyörät. Pehmeät materiaalit auttavat myös varmistamaan viihtyisän tunnelman ja edistävät rauhallista käyttäytymistä.

Huoneissa, joissa on kovia pintoja, ääni ponnahtaa edestakaisin ja jälkikaiunta-aika on pitkä. Jälkikaiunta-aika on huoneen kaiun mitta. Se voidaan mitata esimerkiksi taputtamalla käsiä kovalla äänellä ja mittaamalla, kuinka kauan äänen vaimeneminen kestää. Puheäänet ovat suurin syy korkeaan melutasoon, ja huoneen käyttötarkoituksesta ja suunnittelusta riippuen suositellaan erilaisia jälkikaiunta-aikoja. Hyvä vertailuarvo on jälkikaiunta-aika 0,4-0,6. Yleisesti ottaen mitä tärkeämpää on ymmärtää puhetta, sitä lyhyempi jälkikaiunta-ajan pitäisi olla.

Monissa toimistotiloissa on voitava suorittaa erityyppisiä tehtäviä, sekä yksin että yhteistyössä. Tämä tarkoittaa, että hyvän akustisen ympäristön ylläpitämiseksi kaikkien toimien aikana, on sisustusta voitava munnella. On myös tärkeää jakaa toimisto vyöhykkeisiin eri keskittymistasoja varten ja antaa selkeät säännöt näiden eri alueiden käytöstä. Äänen etenemisen rajoittamiseksi avoimet tilat voidaan jakaa pienempiin vyöhykkeisiin käyttämällä tekstiilejä, seinäkkeitä, säilytysratkaisuja tai kalusteita joissa on korkea tausta.

Square big_akustik.jpg

Tasapainoinen ääniympäristö edistää hyvinvointia ja menestystä. On tiedettävä, miten ääni toimii ja miten se vaikuttaa meihin.

Erilaisia tapoja vaikuttaa ääneen

Huono akustinen ympäristö voi johtua useista tekijöistä. Rakennuksen sisältä kantautuva melu, kuten ympäröivistä tiloista kantautuva puhe ja hälinä, huonekalujen raapimisääni tai kaappien avautuminen ja sulkeutuminen. Muita häiritseviä ääniä voivat olla tuulettimien, tekniikan ja valojen surina tai hissien ääni. Häiritseviä ulkoisia ääniä voivat olla esimerkiksi liikenteen melu.

Hajota Icon_diffuse.png

Katko ja muuta ääniaaltojen suuntaa. Esimerkiksi käyttämällä kirjahyllyjä, kasveja, seinäkkeitä tai epäsäännöllisiä säilytysratkaisuja.

Vähennä Icon_reduce.png

Vähennä tai estä ääntä. Esimerkiksi käyttämällä ääntä vaimentavia tasoja, mattoja, verhoja, pyöriä kalusteissa, seinäkkeitä ja pehmeästi sulkeutuvia laatikoita.

Top Image_akustik2.jpg

Space-säilytyskalusteisiin on saatavana laaja valikoima moduuleja, värejä ja materiaaleja, joita voi yhdistellä tarpeen mukaan. Kuvassa säilyttimiin lisätyt vaimentavat taustat.

kin-product-vibe-vflex420w-vnb139-vhook-vmi-vbag4--24200.jpg

kin-product-vibe-vfh816-vfh814-vfh1214-36135.jpg

kin-product-vibe-18241.jpg

Vibe-tuoteperheeseen kuuluu useita ääntä vaimentavia lattia-, seinä-, katto- ja pöytäseinäkkeitä, jotka tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia hyvään ergonomiaan ja harmoniseen kokonaisuuteen.

Absorboi Icon_absorb.png

Vähennä melua. Äänen vaimentaminen on tärkeä osa huoneakustiikkaa. Ääntä vaimentavia ratkaisuja, kuten verhoiltuja huonekaluja, sekä seinä-, katto-, pöytä- ja väliseinäkkeitä käytetään estämään äänen etenemistä huoneessa. Tämä lyhentää huoneen jälkikaiunta-aikaa ja auttaa varmistamaan paremman akustisen ympäristön. Kun ääniaallon lämpöenergia on imeytynyt materiaaliin kitkan johdosta, vaimenee ääni. Ääntä vaimentavan materiaalin on oltava vähintään 40 mm paksu, jotta se vaimentaa ihmisen puhetta.

Top Image_akustik3.jpg

Keskittyneen työn alue. Vibe-työtila yhdessä kattoon asennettujen akustiikkapaneeleiden ja seinäkekalusteiden kanssa viestivät, että tämä on keskittyneen työn tila.

kin-product-fields-fihb1cusbu-23518.jpg

kin-product-fields-fi1t-22448.jpg

kin-product-fields-fihb3cubu-23522.jpg

Fields valikoima nojatuoleja, raheja ja sohvia erilaisilla viimeistelyillä auttaa varmistamaan hyvän akustisen ympäristön. Korkea tausta luo henkilökohtaisen rauhallisen alueen.

Estä Icon_block.png

Estä äänen siirtyminen paikasta toiseen. Seinäkkeillä tilassa tai seinillä, jotka estävät liikenteen melun kantautumisen ulkopuolelta.

Hyvässä akustisessa työympäristössä ei ole kyse täysin hiljaisen toimiston luomisesta, vaan pikemminkin äänitason tasapainottamisesta ja sopivien ääniympäristöjen löytämisestä kaikenlaiseen toimintaan.

Haluatko apua hyvän ääniympäristön luomiseen työpaikallesi?

Ota meihin yhteyttä!

Liittyvät tuotteet

Vibe

Vibe

Vibe Lattiaseinäkkeet

144 Värit & Materiaalit | 110 Varianttia

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Akustiikkapaneelit

144 Värit & Materiaalit | 27 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Focus Pöytäsermit

144 Värit & Materiaalit | 41 Varianttia

Oktav

Oktav

50 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Deep Forest

Deep Forest

Point

Point

Monolite High

Monolite High