Kokoustilat

Kokoukset ovat yhä tärkeämpi osa päivittäistä työtä. Toimisto, jossa on monia eri kokoustiloja, edistää luovaa ja tuottavaa liiketoimintaa. Kokoustilat voivat olla avoimia tai suljettuja tarpeiden mukaan.

ASIASANAT

Muunneltavuus
Valinnanvapaus
Keskittyminen
Toiminnallisuus
Yhteistyö
Tukeva tekniikka
Hyvä valaistus ja akustinen ympäristö
Ergonomia
Yksityisyys

PIENI

Tämä kokoustila soveltuu neljälle henkilölle, ja voi olla avoin tai suljettu. Tilassa voi pitää spontaaneja tai suunniteltuja kokouksia, nopeita palavereja tai puhua lyhyitä puheluja. Tila voidaan myös suunnitella siten, että voit puhua häiritsemättä, näyttää esityksiä tai järjestää videokokouksia. Jos kokoustila on muodollisempi, se voidaan joustavasti varustaa korkeudeltaan säädettävissä olevilla kokouspöydillä ja mukavilla tuoleilla pidempiin istuntoihin. Kumman tahansa vaihtoehdon valitset, on hyvä varustaa tilat myös videokokouksille ja esityksille. Tila voi olla huone, joka on varausjärjestelmässä tai toimia lisätilana spontaaneja kokouksia varten. 

KESKIKOKO

Tämä kokoustila soveltuu enintään kahdeksalle, ja voi olla avoin tai suljettu. Tilassa voi pitää spontaaneja tai suunniteltuja kokouksia, nopeita palavereja tai puhua lyhyitä puheluja. Tila voidaan myös suunnitella siten, että voit puhua häiritsemättä, näyttää esityksiä tai järjestää videokokouksia. Jos kokoushuoneella on muodollisempi luonne, se voidaan joustavasti varustaa korkeudeltaan säädettävissä olevilla kokouspöydillä ja mukavilla tuoleilla pidempiin istuntoihin. Kumman tahansa vaihtoehdon valitset, on hyvä varustaa tilat myös videokokouksille ja esityksille. Tila voi olla huone, joka on varausjärjestelmässä tai joka toimii lisätilana spontaaneja kokouksia varten. 

SUURI

Tämä kokoustila on tarkoitettu suurelle määrälle ihmisiä. Huoneessa on tilaa yhdeksälle tai useammalle, ja huone voi olla varattavissa. Miksi et ajattelisi eri tavalla ja harkitsisi, miten käytät tällaista kokoustilaa? Ehkä tarvitset perinteisen kokoushuoneen? Tai joustavan, leikkimielisen kokoontumistilan? Kokoustila voidaan suunnitella luoviin kokouksiin ja työpajoihin tai virallisempiin kokouksiin sopivaksi. Luova ja leikkisä ratkaisu ja kokousympäristö voidaan saada aikaan erityyppisillä istuimilla, joko korkeilla, matalilla tai porrastetuilla. Myös muodollisempi kokoustila voidaan varustaa korkeudeltaan säädettävissä olevilla kokouspöydillä ja mukavilla tuoleilla pidempiin istuntoihin. Kumman tahansa vaihtoehdon valitset, on hyvä varustaa tilat myös videokokouksille ja esityksille.

VUOROPUHELU

Täällä sinä ja työtoverisi voitte keskustella häiritsemättä. Huoneen ei tarvitse olla kovin suuri, mutta se on äänieristetty ja siellä voit puhua rauhassa. Viehättävät istuimet ja miellyttävä sisustus tekevät ilmapiiristä rennon, mikä rentouttaa ihmisiä ja edistää keskustelua.

TILA TILASSA

Tämä tila on suosittu spontaanien lyhyiden kokousten paikkana avoimessa ympäristössä. Se on rajattu sermeillä, tekstiileillä tai korkeaselkäisillä huonekaluilla, ja voidaan varustaa myös näytöllä ja kirjoitustaululla. Strategisesti sijoitettuna tämä tila voi lisätä luovuutta ja energiaa toimistossa aiheuttamatta häiriöitä.

YHTEISTYÖ

Joustava sisustus, jonka voi helposti tarpeen mukaan järjestellä uudelleen luovia yhteistyökokouksia varten. Tällainen tila voidaan suunnitella yksittäisten työpöytien yhteyteen, kun huolehditaan siitä, että ne eivät häiritse.