SOSIAALISET TILAT

Kollegoiden kanssa juttelu ilman suorituspaineita johtaa usein parhaisiin ideoihin. Suunnittelemalla toimiston sisältämään monenlaisia yhteisiä tiloja voit hyödyntää näitä mahdollisuuksia.

ASIASANAT

Viestintä
Luovuus
Muunneltavuus
Yhteistyö
WiFi
Hyvä valaistus ja akustinen ympäristö
Ergonomia

 

AULA/LOUNGE

Lounge on itsestään selvä toimiston kohtaamistila, vähän kuin hotellin aula. Siellä on tilaisuus tavata työtovereita ja puhua työstä tai jutustella rennossa ympäristössä. Aula on ihanteellinen paikka, kun pitää istua alas ja tarkistaa sähköposti tai kun haluat juoda kahvia ja selvittää hetken ajatuksiasi. Oikein sisustettuna lounge-tila voi olla myös hyvä paikka esityksille ja tapahtumille.

TOUCH DOWN

Täällä voit pysähtyä hetkeksi lukemaan asiakirjoja tai sähköpostiasi. Tämä tila sopii käytettäväksi tilapäisenä työpisteenä kokousten välillä, jolloin ei tarvitse varata varsinaista työasemaa koko päiväksi, vaikka tarvitseekin sitä silloin tällöin. Pienissä ryhmissä on tilat lyhyille keskusteluille. Hiljaiset keskustelut tai puhelut ovat OK, ilman että ketään häiritään.

RUOKALA JA KAHVIO

Lounas- tai päivällistauko on tervetullut tilaisuus seurustella kollegoiden ja asiakkaiden kanssa rennommin. Tällä tilalla voi kuitenkin olla tärkeä rooli koko päivän ajan. Se tarjoaa mahdollisuuden muutaman minuutin rauhaan ja hiljaisuuteen. Ruokalan voi kalustaa kummankin tarpeen täyttämiseksi. Sen tulee olla käyttökelpoinen nopeiden yksilöllisten työtehtävien tekemiseen ja suurempien kokouksien ja esitysten pitämiseen, ja on hyvä sijoittaa se aulan/lounge-tilan lähelle.

CAFÉ HOT SPOT

Toimiston suosituin ja rennoin tapaamispaikka; Tapaat kollegasi kahvinkeittimen äärellä useita kertoja päivässä, ja usein juuri siinä hyödylliset keskustelut alkavat. Yksinkertaisesti, esimerkiksi pystypöydillä ja baarijakkaroilla kalustettu Café hot spot tarjoaa tilan nopeille katsauksille tai syvemmälle keskustelulle ja voi kannustaa spontaaniin, luovaan kipinään tiimien välillä.

BAARI

Täällä voit nauttia nopean espresson, tavata kollegoja töiden jälkeen tai kutsua asiakkaita. Tila on suosittu kohtaamispaikka, jota voidaan käyttää monella eri tavalla.