Referenssi: ABB

Kohteen tiedot

Asiakas:
ABB AS

Toimipaikka:
Fornebu, Norja

Pinta-ala:
Noin 14 000 m2

Kerrosten määrä:
6

Valmistuminen:
1. huhtikuuta 2022

Työntekijöiden määrä:
Noin 700

Sisustusarkkitehti:
Scenario Interiørarkitekter AS

Taustaa

Muuttoprojektin taustalla oli tarve yhdistää Billingstadin ja Brynin toimitilat. Samalla haluttiin luoda entistä modernimpi toimisto, jonka sijainti on houkutteleva, ja valinta kohdistui Snarøyveien 30:een Fornebussa. Uusissa tiloissa on kuusi kerrosta, joissa eri osastot on koottu yhteen tai lähekkäin. Kaikki kerrokset tai vyöhykkeet täyttävät erilaisia tarpeita, mutta useimmille alueille on yhteistä, että niissä on ergonomiset työpisteet, joustava työtila (keskittyneeseen työskentelyyn joko yksin tai parin kanssa), sosiaaliset vyöhykkeet, ruokailuvyöhykkeet, touchdown-tilat ja kokoustilat.

Scenario Interiørarkitekter on laatinut suunnitteluprojektin aluksi rakennuksen tilaratkaisun, värit ja materiaalit. Kinnarps on sen jälkeen opastanut kalusteiden, tekstiilien ja lopullisen pohjaratkaisun valinnassa ABB:n eri käyttäjäryhmien kanssa pidettyjen projektikokousten jälkeen.

Yhteistilojen kulkualueet on hyödynnetty hyvin ja ne on mukautettu istahtamiseen hetkeksi joko tietokoneen äärelle tai kahvikupilliselle.

ABB

ABB on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka tasoittaa tietä kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Yrityksen ratkaisut yhdistävät teknologian ja ohjelmistot valmistuksen, kuljetuksen, käytön ja huollon optimoimiseksi.

Sitoutuminen kestävään arvon luomiseen

ABB:lle kestävä kehitys tarkoittaa taloudellisen kehityksen, ympäristöparannusten ja yhteiskuntavastuun tasapainottamista, joka tuo lisäarvoa omistajille, kumppaneille ja muille sidosryhmille.

ABB panostaa kestävyyteen kaikessa toiminnassaan, niin tuotteissa, ratkaisuissa, toimituksissa kuin kaikessa sisäisessä toiminnassaan. Tähän sisältyvät muun muassa minimaalinen energiankulutus ja resurssien hukka sekä panostukset, jätteiden lajittelu, HMS ja integriteetti. Kaikki nämä tekijät ovat arvojärjestyksen kärjessä.

 


Sosiaalinen vyöhyke kahden osaston välillä. Tila on kulkualueella ja se voidaan hyödyntää optimaalisesti pitkällä Monolite-sohvalla. Sirot Uni-pöydät sopivat hyvin sohvan kanssa ja niitä on helppo siirtää tarvittaessa. Katosta riippuvat Vibe-äänieristeet jakavat vyöhykkeen suhteessa avoimeen tilaan ja luovat sekä visuaalisen erillisyyden että paremman ääniympäristön.


Miellyttävät, lämpimät ja maanläheiset värit kutsuvat istahtamaan keskusteluun tai epämuodolliseen kohtaamiseen kollegojen kesken. Deli-tuoli verhoillulla istuimella ja puujaloilla antaa sisustukselle luonnollisen tunnelman.


Alueella on myös Uni Large -projektipöytä, jossa on ergonomiset tuolit osastojen väliseen yhteistyöhön. Capella-työtuoli toimii erinomaisesti kokous- tai projektituolina, jossa on matala selkänoja ilman käsinojia. Siinä voi istua mukavasti pitkiäkin aikoja ja säätää tuolia omien mieltymystensä mukaan samalla, kun syntyy yhtenäinen vaikutelma. Tässä tilassa myös lähellä sijaitsevilla osastoilla on henkilökohtaiset säilytyskalusteensa.

"Yhteistyö Kinnarpsin kanssa on ollut erinomaista. Erittäin taitavia, osaavia ja tehokkaita projektipäälliköitä, jotka ovat luovia ja ennen kaikkea nopeita ja joustavia. Meillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä kanssanne."

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu

Toimittajan valinta

Kinnarps oli yksi neljästä toimittajasta. Toimittajan valinnassa tärkeimpiä tekijöitä olivat ABB:n profiiliin ja muotoiluun sopivat kestävät ratkaisut, hyvä tarjonta kilpailukykyisin hinnoin, joustava lähestymistapa, hyvä projektipäällikkö ja hyvä myynti. ABB:llä on myös pitkä ja hyvä kokemus Kinnarpsista toimittajana. Tässä on esimerkki vastauksen 3D-visualisoinnista ennen kuin Kinnarps sai projektin.


Viidennen kerroksen avoimen tilan pääty on kalustettu eri yhteistyömuotoja varten. Tässä näkyy Uni Large -projektipöytä ja Capella-työtuoli, jonka voi säätää yksilöllisten tarpeiden mukaan. Istutuslaatikot toimivat tilanjakajina.


Sama alue tukee myös epävirallisia ja spontaaneja kokouksia. Deli Lounge -nojatuoli on ympäriverhoiltu, ja siinä on mukava istua. Deli-tuoteperhe on hyvin edustettuna rakennuksessa, niin baarijakkaroina, kahvilatuoleina kuin nojatuoleinakin.


Erilaisia aktiviteetteja avoimessa tilassa. Tiloissa on hyvin suunniteltuja alueita, avoimia ja suljettuja, joinne voi vetäytyä keskittyneeseen työskentelyyn, puhua puhelimessa tai järjestää epävirallisia kokouksia. Korkeaselkäinen Monolite-sohva luo tila tilassa -sopukan ja parantaa ääniympäristöä. Kapea Uni-pöytä luo intiimin tunnelman.

Positiivinen palaute

Helene kertoo, että myös toimitus sujui täysin suunnitelmien mukaan ja että kaikki toimitukset oli ennakolta ilmoitettu ja suunniteltu hyvin. Lisäksi asentajat olivat erittäin mukavia, osaavia ja palveluhenkisiä.

Olemme saaneet uusia moderneja tiloja, joissa on vaaleat ja miellyttävät värit, toimivat kalusteet ja hyvä varustetaso. Monissa avotiloissa on ollut tärkeää ottaa huomioon tilan ääniympäristö. Siksi äänieristeet ja ääntä vaimentavat materiaalit ovat olleet tärkeä osa sisustusta. Runsas sisustus viherkasveilla luo tilaan miellyttävän tunnelman ja parantaa ääniympäristöä. Lisäksi työntekijöillä on käytettävissä paljon hiljaisia huoneita ja hyviä kokouspaikkoja. Kaiken kaikkiaan tilaa ja mahdollisuuksia yksityisempään työtilaan on hyvin.

- Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja saamme vain positiivista palautetta työntekijöiltä, Helene sanoo lopuksi.

 

Piditkö tästä projektista? Anna meidän auttaa sinua projektissasi!

Ota yhteyttä

Oma luova yhteistyötila/kirjasto, joka sopii täydellisesti ideointiin ja projektityöhön!

Kohteen tuotteita

Uni

Uni

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge nojatuoli

Deli lounge nojatuoli

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest

Crest

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt kokouspöytä

Colt kokouspöytä

Space

Space

Space-kaappi ovilla
Vibe

Vibe

Vibe Akustiikkapaneelit