Referenssi: Arcada

Kohteen tiedot

Asiakas:
Ammattikorkeakoulu Arcada

Projektiryhmä:
Sisustusprojektin koordinoinnista vastasi Arcadan osalta Ceti Hasselman. Projektiryhmään kuului lisäksi Maria von Hertzen, Anki Åvall ja Gunilla Sjöberg, Leenamari Kaivaara sekä Tytti Nevalainen.

Valmistuminen:
Uudistetut tilat valmistuivat kesällä 2018 ja siellä on työskentelypaikkoja noin 100 opiskelijalle 

Moderni oppimisympäristö

Arcada on moderni ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa eri alojen ammattilaisia elinkeinoelämän tarpeisiin. Arcada on työnantajana aktiivinen vaikuttaja, joka rohkaisee työntekijöitään osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ajattelemaan uudella tavalla. Kestävyyteen tähtäävässä työpaikassa on pystyttävä ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta.

Tavoitteena oli lisätä viihtyisyyttä ja luoda toiminnallisia ja luovuutta edistäviä työskentelypaikkoja opiskelijoille. Olen erittäin tyytyväinen uudistettuihin tiloihin, ne tukevat onnistuneesti activity based school –konseptiamme.

Ceti Hasselman, Campus Host

Viihtyisät ja muunneltavat tilat

Kirjaston korkeaselkäiset Fields-nojatuolit muodostavat viihtyisän lukunurkkauksen ikkunan viereen.

Sisäänkäynnin läheisyydestä löytyy suosittu kohtaamispaikka.

Korkeaselkäisen Fields-sohvan avulla on helppo luoda huone huoneen sisään. 

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

OTA YHTEYTTÄ

Opiskelijat mukana suunnittelussa

Arcadassa uudistettiin pääosin työskentely-, kirjasto- ja kohtaamistiloja. Opiskelijat saivat alusta alkaen olla mukana tuomassa ideoitaan ja näkemyksiään. Opiskelijoiden workshop-tilaisuuksissa tuli ilmi monia toiveita; yhdessä työskentelyyn ja toisaalta myös keskittymiseen kaivattiin lisää tiloja. Myös erilaisia, toiminnallisia ja liikkuvuuteen kannustavia kohtaamispaikkoja toivottiin. Vanhoista, epämukavista sohvista haluttiin päästä eroon, mutta toiveena oli säilyttää osa vanhoista kalusteista ja yhdistää ne uudeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Esimerkkinä tästä vanhat keltaiset pöydät säilytettiin ja pinnat teipattiin mustiksi, jotta ne sopisivat uuteen kokonaisuuten. Näin budjetti saatiin pysymään koossa ja myös ympäristönäkökulma otettiin huomioon.

 

 

 

Opiskelijoiden oma keidas

Avarassa Chattorget-tilassa on monia erilaisia paikkoja sekä rentoon yhdessäoloon että opiskeluun. Opiskelijoiden toiveiden mukaisesti tilaan tuotiin rohkeasti piristävää tehosteväriä, joka luo tilaan sähäkkää kontrastisuutta. The Hut -mökkiin mahtuu useampikin tekemään ryhmätyötä, kuten myös Fields-sarjan nojatuoliryhmiin, jotka tukevat yhdessä ideointia ja keskustelua. Kätevä lasitaulu toimii sekä piirto- että magneettipintana. Lenkkijalkainen Leia-tuoli on helppo pinota ja siirtää sivuun jos sitä ei käytetä. Medialaitteilla työskentely onnistuu nyt entistä paremmin kun lataustarve on huomioitu kalusteissa.

Hiljaisuutta ja rauhaa kirjastossa

Kirjaston korkeaselkäiset Fields-sarjan istuinryhmät antavat rauhaa lukijalle. Suuren ikkunan äärellä on hieno näkymä vehreälle sisäpihalle ja tuolin pyörivä jalusta antaa mahdollisuuden kääntyä välillä lepuuttamaan silmiä maisemaa katsellen.

Fieldsin Love Seat on kahdelle tarkoitettu nojatuoli, jossa on selkänoja istuimen molemmilla puolilla. Pienet, siirreltävät Adhoc-pöydät toimivat kätevänä laskutilana kahvikupille tai kirjalle. Niitä on sijoitettu myös lehtisalin sohvaryhmien yhteyteen.

Kirjastosta löytyy myös työpisteet keskittymiseen, joissa on huomioitu hyvä ergonomia ja mahdollisuus työskennellä sekä istuen että seisten.

YHTEENVETO:

  • Tavoitteena oli luoda sekä toiminnalliset, viihtyisät että yhteistyötä tukevat tilat oppilaille. Myös tilojen käyttöastetta haluttiin korottaa.
  • Valittu sisustusratkaisu kannustaa aktiiviseen työskentelyyn, parantaa ergonomiaa ja tuo opiskelijoille rauhallisia paikkoja keskittymiseen sekä kohtaamistiloja yhdessäoloon. 
  • Vapaus valita sopiva paikka eri työtehtäviin parantaa viihtyvyyttä.

Kohteen tuotteita

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Avant penkki

Avant penkki

Oberon

Oberon

Oberon-kokouspöytä, pilarijalat, 55

38 Värit & Materiaalit | 5 Varianttia