Referenssi: Carpe Diem Demenslandsby

Kohteen tiedot

Asiakas:
Bærumin kunta

Sisustettujen tilojen koko:
18 000 m2:n uudisrakennus

Asukkaita:  
158 paikkaa yhteensä 17 asuinyhteisössä

Valmistuminen:
2020

Elävä kylä

Bærumin kunta halusi rakentaa toisenlaisen hoitokodin dementiapotilaille. Paikan, jossa asukkailla olisi mahdollisuus pärjätä ja jossa terveys olisi keskeistä asukkaiden turvallisuudesta tinkimättä. Juuri pärjäämisen kokemus on tärkeää, jotta asukkaat tuntevat olonsa turvalliseksi. Tuloksena oli Carpe Diem Demenslandsby, Norjan ensimmäinen lajissaan.

Kylä valmistui syksyllä 2020, ja muutto oli suunniteltu saman vuoden syyskuulle. Koronapandemian vuoksi kaikki eivät pystyneet muuttamaan samanaikaisesti, vaan uudet asukkaat täyttivät huoneet vähitellen.

Demenslandsbyn rakentamiseen on saatu inspiraatiota Alankomaista, ja siellä on tilaa 158 asukkaalle, jotka on jaettu 17 asuinyhteisöön, sekä päiväpaikkoihin että pitkäaikaisiin paikkoihin.

Ainutlaatuista yhteisasumista

Bærumin kunta antoi tilauksessaan suuren painoarvon sille, että erilaiset yhteistilat sisustettaisiin tunnelmallisesti ja yksityiskohdilla, jotka ovat asukkaille entuudestaan tuttuja. Kodikkaan tunnelman luomiseksi sisustukseen ja kalusteisiin on kiinnitetty paljon enemmän ja kattavammin huomiota kuin muissa perinteisemmissä hoitokodeissa.

Pienen yhteisön on nimittäin oltava juuri sitä – turvallinen ja selkeä alue, jossa asukkaiden on voitava kokea sekä olevansa osa sosiaalista yhteisöä että samalla mahdollisimman itsenäisiä.

Carpe Diem Demenslandsbyssä on siksi paljon erilaista toimintaa ja tiloja, joita emme tavallisesti näe tällaisissa laitoksissa. Siellä on muun muassa kylätalo, kampaaja, pubi, kahvila ja harrastustoimintaa. Kylässä on myös upea ulkoalue, josta löytyy tori ja puutarha, jossa on alueita sekä aktiviteeteille että rauhoittumiseen sekä kauniita vihannes- ja kukkapuutarhoja.

Pitkällä aikavälillä Bærumin kunta haluaa ottaa paikallisyhteisön mukaan, jotta kylä voi osallistua entistä enemmän yhteistoimintaan muun yhteisön kanssa.

2columns-image1.jpg

2columns-image2.jpg

Dynaaminen yhteistyö 

Kinnarpsin painotus kestävyyteen ja ympäristöön olivat tärkeitä tekijöitä kunnan valitessa sisustustoimittajaa. CADI Interiørarkitekter on tehnyt tiivistä yhteistyötä Kinnarpsin kanssa tässä projektissa ja nostaa esiin projektin aikaisen seurannan positiivisena kokemuksena.

"Koimme, että Kinnarps hallitsi hyvin toimituksen rakennuspaikalle monimutkaisesta rakennuksesta huolimatta".

Kinnarpsin neuvonantaja tutustui huolellisesti suunnitelmiin ja varmisti, että oikea huonekalu toimitettiin oikeaan paikkaan. Kaikkia toimitusaikoja noudatettiin ja vastuuhenkilöt kuvaavat prosessia järjestelmälliseksi ja toimivaksi. Kinnarpsille oli tärkeää tutustua hyvin projektin tavoitteisiin.

Kinnarps oli todella sitoutunut projektin visioon ja halusi huolehtia siitä, että se toteutui kaikissa kohdissa. Neuvonantaja oli ratkaisukeskeinen parasta mahdollista toimitusta ajatellen, mukautumiskykyinen lyhyellä varoitusajalla tehtäviä muutoksia kohtaan ja auttoi hyvillä ratkaisuilla odottamattomissa ongelmissa. Hän antoi aina tietoa edistymisestä ja toimitukset suoritettiin sovitussa määräajassa sopimuksen mukaan.

CADI Interiørarkitekter AS

2columns-caption-1.jpg

Carpe Diem käsittää monta klubia ja toimintatilaa.

2columns-caption-2.jpg

Kurbits- ja Nivå-sohvapöydät, seinillä oleva taide ja värikkäät tekstiilit auttavat luomaan kodinomaisen tunnelman. Olohuoneet on sisustettu samoilla elementeillä, joita löytyy perinteisestä kodista.

Vuoden hoitokoti 2020

Carpe Diem Demenslandsbyssä terveys on keskipisteessä, ja siellä on kiinnitetty huomiota siihen, että asukkaat voivat elää tavalla, joka muistuttaa elämää, jota he ovat aina eläneet. Sisustus on täällä luonnollisesti tärkeässä roolissa.

Kun sertifiointiyhtiö Nohrcon valitsi syksyllä 2020 hankkeen Vuoden hoitokodiksi, nimenomaan kodinomaisuutta korostettiin ratkaisevana tekijänä. Tuomariston perusteluissa sanotaan, että tämä projekti täyttää vision olemalla "kuin koti", ja tuomaristo kiittelee myös projektin materiaalivalintoja, hyviä ulkoalueita ja sosiaalisia alueita.

Carpe Diem Demenslandsby on kaikkea muuta kuin stereotyyppinen hoitolaitos, mutta täyttää yhtä hyvin kaikki hoitokodin yleiset muotoilua ja toimintaa koskevat vaatimukset.

Jokaisella asuinyhteisöllä on oma ainutlaatuinen ilmeensä. Yhteen keittiöön on valittu pehmeitä muotoja Curt-tuolien ja pyöristetyillä reunoilla varustetun pöydän myötä. Toisessa keittiössä on virtaviivaisempia linjoja ja tummempia värejä.

columns-caption1.jpg

Pienkalusteet, kuten Julia 765 NC Care, kirjat ja klassiset koristeet seinillä lisäävät kotoista tunnelmaa.

columns-caption2.jpg

Tilat on järjestetty siten, että sukulaiset ja vapaaehtoiset voivat osallistua kylän elämään.

columns-caption3.jpg

Yhtenäinen sisustus yhteisessä ruokailutilassa tekee huoneesta sekä viihtyisän että joustavan. Helppokäyttöisen niin asukkaille, vierailijoille kuin työntekijöille.

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Jackie

Jackie

Choice

Choice

Kurbits

Kurbits

Rib

Rib

Ruter

Ruter

Jackie

Jackie

Curt

Curt

Björn

Björn

Ellinor

Ellinor

Nivå coffee table

Nivå coffee table

Julia

Julia

Linnea

Linnea

Yesyes

Yesyes

Karin

Karin