Referenssi: DB Netz AG

Kohteen tiedot

Projekti:
DB Netz AG:n pääkonttori, Frankfurt am Main

Arkkitehtuuri:
Jo. Franzke, Neumann

Sisustus:
MERZ INNEN.ARCHITEKTUR

Työympäristö/henkilömäärä:
2,200

Pinta-ala:
45 290 m²:n vuokratila

Rakennusaika: 
3 vuotta

Valmistumispäivä:
2021

Hyvä verkosto

DB Netz AG:n uusi pääkonttori Frankfurt am Mainissa on esimerkki yhteisöllisestä työtilasta ja värien käytöstä uusissa työympäristöissä ‒ Kinnarps on toimittanut rakennuksen kalusteet.

DB Netz AG on koonnut Frankfurt am Mainin toimistoonsa aiemmin 15 erillisessä toimipaikassa työskennelleet työntekijänsä. Uuden pääkonttorin rakennnustyöt kestivät kolme vuotta ja sisäisessä nimikilpailussa nimen "NETZwerk" saaneet tilat sijaitsevat uudessa rakennuksessa päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Vanhalla Posthallenin tontilla osoitteessa Adam-Riese-Straße 11-13 on nyt työympäristö noin 2 200 työntekijälle.

Tärkeintä on yhteisöllinen tila

Merz Innen.Architekturin toimistokonsepti on saanut innoituksensa rakennuksen suunnittelun perusajatuksesta: yhteisöllisestä hubista, johon työntekijät kaikilta osastoilta kokoontuvat yhteen ja verkostoituvat. Yhteisöllinen tila näkyy kaikkialle rakennukseen, esimerkiksi lasisten tilanjakajien foliopintojen läpi.

Työympäristö moderniin viestintään

Yksilöllisiin toimistotiloihin suunniteltiin niin avoimia, osittain avoimia kuin suljettujakin alueita, ja tilasuunnittelun tavoitteena oli myötävaikuttaa viestintään positiivisella tavalla. Korkeussäädettävissä vakiotyöpisteissä jokaisella on mahdollisuus keskittyä omiin työtehtäviinsä. Ajatushautomoissa, workshop-tiloissa, projektityön tiloissa ja kohtaamis- ja kokoustiloissa puolestaan avautuu kokonaan uusi maailma. Toimistoympäristössä on helppo löytää oikea paikka jokaiseen tehtävään ‒ olipa tarve sitten nopeisiin päätöksiin, tiimityöhön tai keskittymistä vaativien tehtävien hoitoon.

3columns-image1.jpg

AJATUSHAUTOMOT
Lukuisat suljetut työtilat (ajatushautomot), joita on kolmea eri kokoa, kutsuvat rauhoittumaan tai vaihtamaan ajatuksia kollegojen kesken. Osassa tiloja on myös näytöt, kirjoitustaulut tai fläppitaulut, ja ne sopivatkin ihanteellisesti luovaan ajatustenvaihtoon.

3columns-image2.jpg

KOHTAAMISTILA ON UUSI KAHVILA
Kuumia juomia on yhä saatavilla, mutta muutoin kahviautomaatti alkuperäisessä muodossaan on NETZwerkillä jäänyt historiaan. Suuret, kotoisat kohtaamistilat ovat korvanneet kahvipaikan ja keittiön, ja tilat toimivat eri osastojen välisenä yhdistävänä elementtinä ja paikkana, jossa voi tavata yli osastorajojen.

3columns-image3.jpg

TYÖPAJATILAT
Myös luovaan yhteistyöhön on tarjolla runsaasti tilaa. Rakennuksen viisi suurinta huonetta on varusteltu erittäin joustaviksi ja sopivat ihanteellisesti luovaan työhön. Kalusteita täydentävät erilaiset digitaaliset ja tekniset laitteet.

3columns-image4.jpg

PROJEKTIALUEET
Myös avoimet projektialueet, joiden kalusteet on varustettu joustavuutta lisäävillä pyörillä, helpottavat kollegoiden välisiä kohtaamisia. Osaston materiaalit ovat saatavilla moduuleista koostuvassa säilytysjärjestelmässä. Huonekalut on suunniteltu ja järjestetty niin, että yksityisyys ja hiljaisuus pystytään takaamaan parhaalla mahdollisella tavalla ilman varsinaista tilojen jaottelua.

Kuusi väriä tyyliä määrittämässä

Väriteemalla on ratkaiseva rooli toimistotilan suunnittelussa. Toisaalta värikonsepti luo toimistolle sen yksilöllisen ilmeen, toisaalta se ohjaa työntekijöitä. Merzin sisustussuunnittelutoimisto vastaa myös värikonseptista, joka toteutettiin yhdessä Kinnarpsin kanssa. Rakennuksen kullekin siivelle annettiin oma päävärinsä, joka auttaa suunnistamaan kompleksissa rakennuksessa. Seinäpinnoilta, huonekalujen verhoilusta, lasisten tilanjakajien kalvoista ja kirjaimista löytyy kuutta eri väriä: punaista, sinistä, vihreää, keltaista, purppuraa ja oranssia. Yhteensopivat värisävyt antavat muutoin harmaille, mustille ja valkoisille huoneille eloisan ilmeen. Jokaiseen siipeen valittiin hillitympi värisävy kunkin päävärin eri asteisina sävyinä ja näin kuhunkin siipeen saatiin väriteeman sisällä koherenttia vaihtelua.

TILAA KOKOUKSILLE. Toimistotiloihin on integroitu myös kokoustiloja, jotka on suunniteltu yksilöllisesti osastojen ja työtehtävien mukaan. Joustavat ja siirrettävät pöytäjärjestelmät tai klassiset kalusteet luovat kussakin tapauksessa täsmälleen halutunlaisen ympäristön. Pohjakerroksessa on myös laaja konferenssialue, jossa on auditorioita ja erilaisia tiloja virallisiin ja suuriin neuvotteluihin.

Huonekalujen valinta

Kaikki toimistot sisustettiin Kinnarpsin tuotteilla. Ruotsalaisen toimittajan laaja ja monipuolinen kuusi brändiä kattava mallisto mahdollistaa rakennuskompleksin kattavan sisustamisen.

Prosessissa Kinnarpsin sisustussuunnittelija teki tiivistä yhteistyötä Büro Merzin kanssa suunnitellakseen ns. "huonekirjan" tietojen perusteella huone- ja huonekalumoduuleja. Kaikki projektissa mukana olleet osallistuivat luoviin työpajoihin, joissa valittiin ensin kalusteet yksittäisiin huoneisiin ja sen jälkeen värit. Onnistuneessa yhteistyössä keskeistä oli esimerkiksi sisustussuunnittelijoiden ja asiakkaan sujuva keskinäinen vuorovaikutus.

image-caption1.1.jpg

Toimistorakennus koostuu kahdesta seitsemänkerroksisesta osasta, jotka yhdistyvät toisiinsa pohjakerroksessa. Ylempiin kuuteen toimistokerrokseen on suunniteltu kattavasti tiloja tulevaisuuden työnteon tavat huomioiden. Monitoiminen työympäristörakenne käsittää tiloja työskentelyyn, kohtaamiseen ja ennen kaikkea viestintään.

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Fields

Fields

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Monolog

Monolog

Curling

Curling

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Mr T

Mr T

Deli lounge nojatuoli

Deli lounge nojatuoli

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella
Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Leia

Leia

Kinnarps
Ava

Ava

Pax

Pax

Monolog

Monolog

Monolog

Monolog

Monolite High

Monolite High

Alto

Alto

Neo Lite baarituoli

Neo Lite baarituoli

Sitter L

Sitter L

Uni

Uni