Referenssi: Fujitsu UK

Asiakas:
Fujitsu

Sijainti:
London Baker Street

Käyttäjämäärä:
200-300

Koko:
4000sqm

Design & Toteutus:
Modus

hubien muodonmuutos  

Fujitsun kiinteistöstrategia keskittyy luomaan yhteisöllisiä ja henkilöstöä yhteen sitovia hub-työympäristöjä kaikkialle Pohjois- ja Länsi-Eurooppaan. Työympäristöjen suunnittelussa käytetään vakioituja konsepteja ja tuotteita, jotka on valittu tukemaan yrityksen brändiä ja kulttuuria sekä organisaation tavoitteita.

Lontoon Hub on hiljattain muutettu vastaamaan työympäristölle asetettuja standardeja ja Baker Streetin tilat on sisustettu samaan tapaan kuin sisar hubit Helsingissä, Tukholmassa ja Münchenissä ovat.  Eri paikkakunnilla sijatsevat työympäristöt tarjoavat tiloja, jotka edistävät yhteistyötä ja niissä toteutuu tehtävien mukainen, erilaisia työpisteitä käsittävä sisustus. Fujitsun päämääränä on varmistaa, että henkilöstöllä on mahdollisuus käyttää tiloja, jotka tukevat heidän yksilöllisiä toiveitaan, ovat viehättäviä, houkuttelevia ja vahvistavat yhteyttä yritykseen.

Baker Streetin muutosprojekti on toimitettu ja toteutettu COVID 19 pandemian jyllätessä, minkä johdosta Fujitsu on priorisoinut työympäristön muutoksen kiinteistöstrategiansa kärkeen seuraavien 18 - 24 kuukauden ajaksi. Nämä olosuhteet ovat antaneet projektiryhmille mahdollisuuden nopeaan toimintaan, sillä tyhjissä tiloissa on ollut mahdollista tehdä muutostöitä häiriöttä. Muutoksen myötä on luotu tiloja, jotka ovat turvalliset käyttää ja valmiit ottamaan työntekijät vastaan, kun he palaavaat toimistoon. Avaintekijöitä muutoksessa ovat olleet: Etäisyydet, hyvinvointi ja teknologia.

 

"Tällä hetkellä viemme projektit läpi alusta loppuun hyvin lyhyessä ajassa. Olemme kiirehtineet nämä projektit valmiiksi, sillä ymmärrämme, että nyt on sopiva aikaikkuna ja mahdollisuus saada työt valmiiksi, kun ihmiset ovat kotona ja organisaatiota kohtaavat uudet muutostarpeet."

Phil Scrutton, Fujitsu Head of Property Projects at Fujitsu

Fujitsu näkee hub työympäristöt, erityisesti Baker Streetin, paikkoina, jotka antavat työntekijöille mehdollisuuden tehdä yhteistyötä ennemminkin kuin keskittyä yksilötyöhön. Uusi työympäristö tarjoaa valkoiman erilaisia tiloja ja vapauden valita missä tehdä työtä, mikä on Fujitsulle tärkeää ja jonka menestymiseen panostetaan. Tilojen muutoksen yhteydessä 270 työpistettä väheni 120 työpisteeseen, mikä antoi mahdollisuuden sisustaa epämuodollisia työtiloja, kuten hiljaisia vyöhykkeitä ja samalla paransi saavutettavuutta ja teknologisia edellytyksiä.

Merkittävä pääkaupunkisijainti, jossa 4000 neliön tilat sijaitsevat, kuten muutkin hubit, tekee niistä Fujitsulle erinomaisia keskuksia sekä kaupalliselta, että työpaikkasijaintinsa kannalta, kertoo Olly Dickinson, Head of Workplace Standards at Fujitsu:

Kiinteistöstrategiamme mukaisesti meitä miellyttää hubin kokema työympäristön muutos, joka tukee ja rohkaisee jokaista tavoittelemaan parastansa joka päivä. Näemme Kinnarpsin kumppanina, ei ainoastaan tarjoajana, vaan aikaisempiin toteutettuhin projekteihin perustuvana kumppanuutena, jossa vallitsee hyvä ymmärrys niistä päämääristä, jotka Fujitsulla on maailmanlaajuisesti."

 

fujitsu-embrace@2x.jpg

Embrace on tuoli, joka sopii yhteisiin hetkiin, siinä voi istua rennosti ja pitää taukoa.

fujitsu-motus-vagabond@2x.jpg

Vagabond-pöydä yhdessä Motus-jakkaroiden kanssa lisää tilaan joustavuutta. Pyörien ansiosta on helppoa liikkua, pistettä on kätevä käyttää kokouksissa ja touch-down paikkana, kun tehdään nopeita tehtäviä itsekseen.

fujitsu-high-meeting@2x.jpg

Korkeampi kokouspöytä ja jakkarat sopivat nopeisiin tilannekatsauksiin tai aivoriihen tarpeisiin.

"Meille on tärkeää, että on pieni määrä luotettuja kumppaneita, jotka mahdollistavat suunnittelun kehittymisen. Kumppanit ymmärtävät meitä ja tekevät työtä varmistaakseen, että jokaisessa projektissamme on paikallinen silaus. Ymmärrämme, että on tärkeää, että työympäristö houkuttelee uusia kykyjä auttaa sitouttamaan henkilöstöä, sekä edistää kulttuurien vaihtoa alati kehittyvässä työelämsässämme."

Paul Brown Head of Property & Shared Services, Fujitsu Northern and Western Europe

harkittu ja käyttäjälähtöinen toteutus

Tämä projekti perustui tarkkaan harkintaan ja Kinnarpsin Skandinaaviseen perintoon ja toimintatapaan, jonka myötä Kinnarpsin tiimi teki tiivistä yhteistyötä Fujitsun sekä muiten kumppaneiden kanssa, mikä sai yhteistyön kukoistamaan. Kinnarpsin tuotteet on suunniteltu käytettävyys etusijalla ja sen ansiosta saatoimme tarjota Fujitsulle työympäristön joka tuki tätä ajatusta. Kinnarps ja Fujitsu ajattelevat samalla tavalla siitä, että työympäristöllä voi rohkaista ihmisiä saavuttamaan parhaansa. Suunnittelemalla käyttäjälähtöisiä ja helposti saavutettavia tiloja joissa jokainen voi liikkua ja joita voi käyttää tehokkaasti, luodaan avaintekijöitä menestykseen mitä Fujitsun työympäristöstrategia täydentää.

Kinnarpsin ja Fujitsun ympäristöajattelu on yhteneväinen. Kinnarpsin oma tuotanto, toimitus ja asennus sekä esimerkiksi kierrätettävien pakkausmateriaalien käyttö, jossa huovat korvaavat muovin käyttöä, on harmoniassa Fujitsun tavoitteeseen vähentää muovin kertakäyttöä. Kinnarps säästää 270 kg pakkausmateriaalia jokaisessa sinisessä autossa. Lisäksi 96 % raaka-aineestamme on serfitioitua. On monia muitakin asioita jotka tukevat kumppanuutta yritysten välillä ja antaa Kinnarpsille hyvät mahdollisuudet tarjota Fujitsulle palvelua ja tuotteita, jotka auttavat heitä luomaan paremman tulevaisuuden työntekijöilleen.

"Työskentely rinta rinnan kumppanin kanssa, joka ymmärtää projektin johtamisen käytännöt ja toteuttamisen tarpeet, on projektin onnistumisen kannalta ensiarvoista. Luotimme Kinnarpsin kykyyn tukea meitä täysin sekä sujuvaan yhteistyöhön muiden kumppaniemme kanssa, jotta Baker Streetin muutos saavutettaisiin onnistuneesti.

Phil Scrutton, Fujitsu Head of Property Projects at Fujitsu

YHTEENVETO

  • Yhteisöllinen & Sosiaalinen sitouttaminen
  • Valikoima erilaisia työtiloja
  • Harkittu lähestyminen & käyttäjälähtöinen design
  • Kestävät valinnat

Kohteen kalusteet

Papa

Papa

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Crest

Crest

Neo lite

Neo lite

Deli

Deli

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Polaris

Polaris

16 Värit & Materiaalit | 20 Varianttia

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Plint

Plint

Ava

Ava

Conica

Conica