Referenssi: Håstan hoito- ja hoivakoti

Kohteen tiedot

Asiakas:
Hudiksvallin kunta

Projekti:
Hoito- ja hoivakoti Håstan laajennus

Arkkitehdit:
FE Arkitekter, Tillsammans Arkitekter

Pinta-ala:
noin 4 000 m²

Kerrosten määrä::
Kaksi

Valmistunut:
Huhtikuu 2022

Tulevaisuuden vaatimukset täyttävä sisustus, jossa keskitytään yksilöön

Laaja osaaminen ja tuntemus toimialasta olivat yksi menestyksen avaintekijöistä, kun Hudiksvallin kunta loi sisustuksen hoito- ja hoivakodin laajennettuihin tiloihin. Uudistuksen tavoitteena oli sisustusratkaisu, joka on sekä hyvä asuinympäristö että houkutteleva, ergonominen työympäristö. "Kinnarps on auttanut meitä päivittämään rakennuksen uuden osan sisustuksen ja varmistamaan sen tulevaisuuskestävyyden", kertoo Hudiksvallin sosiaali- ja hoivahallinnon projektivastaava Thomas Eriksson.

Valoisassa sisäänkäynnissä sinut toivottaa tervetulleeksi nojatuoli- ja sohvasarja Thyra. Yhdessä kasvien ja tekstiilien kanssa se luo lämpimän vaikutelman. Thyra on erittäin kestävä valinta, sillä kaikki irrotettavat osat voidaan päivittää tai vaihtaa tarvittaessa ilman työkaluja. Istuimen ja selkänojan välinen rako sekä helppo pääsy tuolin alle takaavat hyvän hygienian ja helpottavat siivousta.

Vuosituhannen vaihteessa rakennettiin Håstan hoito- ja hoivakodin alkuperäinen osa, jossa on 40 paikkaa. Kun kunta päätti laajentaa olemassa olevia tiloja vielä 48 paikalla, oli selvää, että monet asiat ovat muuttuneet viimeisten 20 vuoden aikana. "Nykyään asukkaiden, omaisten, työntekijöiden ja yhteiskunnan tarpeet ja odotukset ovat erilaiset. Nykypäivän hoito- ja hoivakotien on keskityttävä yksilöön ja pystyttävä yhdistämään kodinomainen ympäristö käytännöllisyyteen ja hyvään kokonaisergonomiaan. Kyse on kunnioituksesta sekä vanhuksia että henkilöstöä kohtaan", Thomas Eriksson sanoo.

Column var.1_håsta3.jpg

Column var.1_håsta.jpg

Column var.1_håsta2.jpg

Hän kertoo, että Hudiksvallin kunta havaitsi varhain tarpeen täydentää oman työryhmänsä kokemusta ajankohtaisella ulkopuolisella osaamisella, jotta sisustus vastaisi korkeita tavoitteita. Hankintaa edeltävää prosessia on leimannut vuoropuhelu ja yhteistyö sisäisten ja ulkoisten toimijoiden välillä.

"Kinnarpsin ja Tillsammans Arkitekter -arkkitehtitoimiston välinen läheinen yhteistyö kuului onnistuneen sisustuksen avaintekijöihin. He ovat työskennelleet tiiviisti ja luoneet yhtenäisen ratkaisun, jossa värit, äänet ja valaistus ovat sopusoinnussa keskenään. Se merkitsee turvallista ja innostavaa kokonaiskokemusta asukkaillemme ja hyvää työympäristöä työntekijöillemme", Thomas Eriksson sanoo.

Column var.1_håsta4.jpg

Column var.1_håsta6.jpg

Column var.1_håsta5.jpg

Håstan projektista vastaa Kinnarps Hudiksvallin tiimi. "Kunta alkoi ajatella sisustusta hankkeen varhaisessa vaiheessa, mikä luo aina hyvät edellytykset onnistuneelle lopputulokselle. Olemme olleet mukana prosessissa, minkä vuoksi olemme voineet auttaa sekä osaamisella että konkreettisilla sisustusratkaisuilla. Tämä kokonaisajattelu hyödyttää kaikkia", sanoo Jonas Sjölund, Kinnarps Hudiksvall.

Kinnarps on todellakin ollut sitoutunut ja kiinnostunut, tuntuu turvalliselta työskennellä yrityksen kanssa, joka ymmärtää tehtävän, haasteet ja mahdollisuudet niin hyvin, ja pystyy siten toimittamaan tarvittavat todelliset ratkaisut.

Thomas Eriksson, Hudiksvallin sosiaali- ja hoivahallinnon projektivastaava

Håstan uudessa rakennuksessa on neljä osastoa, joissa kussakin on kaksi kuuden asukkaan ryhmää. Talon rakenteessa on käytetty puisia runkoelementtejä, ja Kinnarpsin kalusteita asumisosaston yhteisessä tilassa ja yhteenkuuluvat osastotoimistot kiinnittävät huomiota arkkitehtuurin luonnolliseen, valoisaan ja lämpimään tunnelmaan.

Thomas Eriksson korostaa sisustuksen onnistunutta pehmeiden ja kovien arvojen yhdistelmää; toisaalta kodikasta ja mukavaa, toisaalta käytännöllistä ja helppohoitoista. "Yksinkertaisesti on niin, että todella hienot kalusteet, jossa on erittäin hyvä toiminnallisuus ja laatu merkitsevät myös pitkäjänteistä kestävyyttä ja hyvää kokonaistaloutta."

Sen lisäksi, että Håstan asukkaat ja henkilöstö viihtyvät, sisustus on tärkeä myös toisesta syystä, Thomas Eriksson sanoo.

On yhä selkeämpää, että meidän on pystyttävä tarjoamaan hyvä työympäristö ollaksemme houkutteleva työnantaja. Sekä harkittu että viihtyisä sisustus on erittäin tärkeä, jotta henkilöstöä voidaan rekrytoida tulevaisuudessa ja siten säilyttää toiminnan laatu.

Thomas Eriksson, Hudiksvallin sosiaali- ja hoivahallinnon projektivastaava

Kohteen tuotteita

Jackie

Jackie

Be a part of

Be a part of

Thyra

Thyra

John

John

Jackie

Jackie

Nivå

Nivå

Ruter

Ruter

Nivå coffee table

Nivå coffee table

Kompis

Kompis

Dahlia

Dahlia

Scandinavia

Scandinavia

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia