Referenssi: Hultahuset

Kohteen tiedot

Asiakas:
Boråsin kaupunki

Toimipaikka:
Borås, Ruotsi

Arkkitehti:
Tengbom

Toiminnalle:
Avoin kohtaamispaikka yhteisölliseen toimintaan ja kansalaispalveluille. Yksi viidestä samankaltaisesta kohtaamispaikasta Boråsissa, Ruotsissa. 

Henkilöstömäärä:
Noin 20

Pinta-ala:
Noin 1000 m2.

Valmistunut: 
2022

Kestävä kohtaamistila kaikenikäisille

Boråsin Hultahuset on avoin kohtaamispaikka sekä nuorille että vanhoille. Tänne tullaan lukemaan läksyjä, tanssimaan, pelaamaan, saamaan tietoa tärkeistä yhteiskunnallisista asioista tai vain viettämään aikaa ystävien kanssa. Suuri ihmismäärä ja monet aktiviteetit asettavat kovia vaatimuksia sisustukselle.

Lisäolohuone, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita, ja tapa hyödyntää yhteiskunnan voimaa, joka syntyy, kun ihmiset kohtaavat yli sukupolvien rajojen. Se on visio Boråsin Hultahusetista. Tänne kunta on kerännyt mm. kansalaispalveluja ja avointa toimintaa sekä senioreille että nuorille. Täällä on mahdollisuus osallistua kursseille, erilaisiin aktiviteetteihin, tavata ystäviä – ja tietysti vain käydä kahvilassa.  Boråsin Kinnarps-tiimi kohtasi monia haasteita Hultahusetin sisustamisen yhteydessä, jotta tilat toimisivat ja tuntuisivat houkuttelevilta sekä nuoremmille että vanhemmille. Kaksi avainkäsitettä olivat joustavuus ja pitkäjänteisyys.

Perusedellytysten mukaisesti olemme nyt saaneet kokonaisratkaisun, joka sisältää kaiken kalusteista verhoihin ja kukkiin, ja on mukautettu toiminnan vaatimuksiin. On myös tärkeää, että sisustus sopii kaikenikäisille, sekä ulkonäöltään että toiminnoiltaan. Hyvä näyttää hyvältä iästä riippumatta.

Åsa Gunnesson, Hultahusetin yksikköpäällikkö

Lisäksi on olemassa ikään sopivia ratkaisuja. Esimerkiksi leveähköt nojatuolit, joissa on vakaat käsinojat ja sohvat, jotka ovat pehmeitä mutta silti helppoja nousta ylös sitä tarvitseville. Tarjolla on myös korkeat pöydät, joissa on baarijakkaroita, sekä työpöytätiloja, joissa on toimistotuoleja esimerkiksi läksyjen lukemiseen.

Pelkästään ajan viettämisen on tunnuttava lämpimältä ja kutsuvalta, ja samalla on otettava huomioon erilaiset toiminnalliset vaatimukset. Huomaamme selvästi, että sisustuksesta heijastuva huolenpito tarttuu vieraisiimme.

Nezanet Ghebrezghi, Hultahusetin kehitysjohtaja

Myös Hultahusetin monet eri aktiviteetit asettavat vaatimuksia sisustukselle. Joustavien ratkaisujen ansiosta kalusteyhdistelmiä on helppo muuttaa kulloisenkin toiminnan ja tarpeiden mukaan. Sisustusratkaisuun kuuluu pinottavia tuoleja ja pyörillä varustettuja taitettavia pöytiä, joiden avulla tila voidaan nopeasti muuttaa esimerkiksi luentosalista suureksi ihanaksi tanssilattiaksi. Se parantaa myös kokonaisergonomiaa sekä työntekijöille että vierailijoille. Harkittu väritys, joustava valaistus ja hyvän akustiikan luova sisustus luovat harmonisen kokonaisuuden. Tiloja on sekä suurille että pienille ryhmille – ja ihmisille, jotka haluavat tai joiden pitää oleskella yksin.

Yksi Hultahusetin eduista on, että tiloja ja kalusteita käytetään niin monta päivää vuodessa kuin mahdollista ja niin monta tuntia vuorokaudessa kuin mahdollista. Materiaalit ja värit on valittu huolella erityisen kestäviksi, ja verhoilut ovat pesunkestäviä. Vierailijoille suunnattujen avoimien ympäristöjen lisäksi on olemassa myös ruokailu-, lepo- ja työpöytätiloja henkilöstölle. "Tämä on projekti, jossa me tuomme esille sitä, mikä on Kinnarpsin vahvuus – suunnittelemme toimintaan sopivia kokonaisratkaisuja, jotka täyttävät myös monet erilaiset vaatimukset", sanoo Kinnarps Boråsin tiimi.

Meillä on oltava kulutuskestäviä huonekaluja kovaa käyttöä varten. Tiedämme, että Kinnarpsilta saamme korkeaa laatua ja kalusteita, jotka kestävät pitkään.

Åsa Gunnesson, Hultahusetin yksikköpäällikkö

Hultahuset on kolmas kokoontumispaikka, jonka Kinnarps on sisustanut Boråsin kaupunkia varten. Hultahuset on ollut toiminnassa muutaman kuukauden, kun keskustelemme Åsa Gunnessonin ja Nezanet Ghebrezghin kanssa, . Muut Kokouspaikat ovat kuitenkin muutaman vuoden ikäisiä. "Ne ovat edelleen yhtä hienoja kuin avajaisissa. On itse asiassa vaikea ymmärtää, ettei sisustus ole kulunut enempää", Nezanet Ghebrezghi sanoo.

Inspiroiduitko? Kerro meille, miten voimme auttaa!

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Pio

Pio

267 Värit & Materiaalit | 16 Varianttia

Neo lite

Neo lite

Trix

Trix

269 Värit & Materiaalit | 7 Varianttia

Oberon

Oberon

Oberon-kokouspöytä, pilarijalat, 55

38 Värit & Materiaalit | 5 Varianttia

Frisbee

Frisbee

329 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Xact

Xact

323 Värit & Materiaalit | 16 Varianttia

Origo

Origo

27 Värit & Materiaalit | 32 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi ovilla

52 Värit & Materiaalit | 95 Varianttia

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Oberon

Oberon

38 Värit & Materiaalit | 11 Varianttia

Point

Point

Space

Space

Space Cabinet with sliding doors

52 Värit & Materiaalit | 69 Varianttia