Referenssi: OMNES Education Vellefaux 2

Vellefaux 2: terveellinen ja tehokas työympäristö holistisen ergonomian avulla

OMNES Education kääntyi Ranskan Kinnarpsin puoleen Vellefaux 2 kehittämisprojektissa. Tavoite oli ihanteellisten työskentelyolosuhteiden tarjoaminen INSEEC School of Business and Economics -koulun opiskelijoille. Rakennus sijaitsee St.-Martin-kanavan läheisyydessä ja on aikaisemmin ollut poliisiesikunnan käytössä asevarastona. Muotoilussa on havaittavissa eiffeltornimaisia piirteitä. Onnistunut kehitystyö toteutettiin sekä työtiloissa että opinto- ja luentotiloissa, suunnittelultaan erikoisessa rakennuksessa. Kattava kehitysprojekti käsitti 3000 m2 jossa on 12 luentosalia, yhteensä 700 istuinpaikkaa. Tavoitteena oli luoda uusi yhteinen kampusalue toiminnassa oleville kouluille. Kinnarpsin kokonaisvaltainen ergonomia muodosti projektin kulmakivet. Holistisen ergonomian, eli tilojen kokonaiselämyksen, avulla otettiin huomioon kaikki ergonomiaan sekä yhteisöllisyyteen vaikuttavat tekijät.

Harmonisen työympäristön luominen

OMNES Education jakaa Kinnarpsin perusarvot, joten yhtenevä tavoite suunnitella tiloja, jotka parantavat sekä opiskelijoiden että henkilökunnan elämänlaatua, oli helppo löytää. On tärkeää luoda hyvinvointia edistäviä tiloja, parantaa tiimityötä sekä myös yksilötyötä tarjoamalla mahdollisuus keskittyä entistä paremmin.

Perusta opintomenestykseen

Vaihtelevuuden lisäksi toiveena oli tilojen muotoilu uudella tavalla siten, että voitaisiin tarjota erilainen opiskeluelämys verrattuna toisiin kouluihin. Tavoitteena oli seurata trendiä yhteisten opiskelutilojen kehittämisessä. Kinnarpsin kalusteet tulevat motivoimaan opiskelijoita viettämään enenmmän aikaa kampuksella ja tarjoavat unohtumattomia kokemuksia opiskeluajalta.

Erityisen miellyttävän yhteistyökumppanin Kinnarpsista teki heidän kykynsä tarjota innovatiivisia kalusteita ja asettaa ergonomia etusijalle. Käytännössä tämä luo "wow efektin" opiskelijoillemme sekä henkilökunnallemme. Se tuo muutoksen työtapoihimme verrattuna entiseen. Henkilökohtaisesti arvostin rakentavaa suhdetta, jossa Kinnarps teki parhaansa varmistaakseen tyytyväistyytemme tarjoamalla suuren määrän ehdotuksia, jotka vastasivat toiveitamme ja sopivat budjettiin.

Malika Guillou, Director of Property

Kiinnostuitko projektista?

Ota yhteyttä

Kehitys kohtaa uusia tarpeita

Koska korkeatasoiseen bisneskouluun tulee paljon hakemuksia, uuden rakennuksen valinta vastaa sekä kasvavaan tilantarpeeseen että tarpeeseen muuttaa korkeakoulutuksen työmenetelmiä. Ryhmätyö on kasvavassa roolissa. Se johti OMNES Educationin kiinnittämään erityistä huomiota yhteistyötiloihin ja infrastruktuuriin, jota voi muokata sopimaan jokaiselle sekä myös yksinkertaistamaan tapaa, jolla ihmiset liikkuvat talossa.

Mainitsimme jo epätavallisen arkkitehtuurin, mutta Vellefaux 2 rakennus tuo mieleen laivan rungon: kaksi kantta, alempi omistettu luokkatiloille ja ruokailuun, kun taas ylempi tarjoaa yhteistyötiloja sekä harmonisen avoimen alueen, jonka koriste-elementtinä on appelsiinipuu. Tämä tila antaa mahdollisuuden sekä henkilökunnan että opiskelijoiden välisille kohtaamisille. 

Auditorioita ei ole, sen sijaan on niin sanottuja moduulihuoneita, jotka luovat parempaa ergonomiaa ja vastaavat opiskelijoiden haluun olla yhdessä, palauttaen ihmisten väliset kohtaamiset, jotka pandemian aikana jäivät pois. Holistinen ergonomia, joka on Kinnarpsin sydäntä lähellä, jossa jokainen tila on tärkeä, kun luodaan vahvaa toimivaa kokonaisuutta, johti OMNES Educationin valitsemaan korkealaatuisia kalusteita sekä vahvistamaan ja turvaamaan oppilaiden henkistä hyvinvointia.

Kinnarps Colour Studio antoi asiakkaalle uskallusta sekoitella perusvärejä ja sopivia sävyjä. Värejä voi käyttää välineenä, kun halutaan vaikuttaa käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Colour Studion mallistossa on viehättäviä, huolella testattuja materiaaleja, jotka sopivat erilaisiin ympäristöihin. Eri sävyt, joita kohteeseen valittiin, luovat mahdollisimman hyvät olosuhteet opiskella ja edistävät opintomenestystä. 

Asiakas oli erittäin tyytyväinen projektiin kokonaisuutena ja korosti osoittamaamme yksityiskohtien huomioon ottamista. Esimerkiksi akustiikkapaneelit ovat erinomainen loppusilaus työympäristössä ja tarjoavat ihanteelliset ääniolosuhteet. Se on tärkeää, sillä melua pidetään kaikkein haitallisimpana tuottavuuden kannalta. Se vaikuttaa keskittymiseen, stressitasoon ja luovuuteen.

YHTEENVETO:

  • Tavoite oli täyttää asiakkaan toive uudesta työtavasta muuttuneen pedagogisen näkemyksen pohjalta. 
  • Kehitysprojekti on odotusten mukainen ja vastaa samalla myös Kinnarpsin arvoja, mm. ergonomiasta ja kestävyydestä.
  • Projekti on herättänyt suurta mielenkiintoa opiskelijoiden parissa: työympäristö on onnistunut, moderni ja erittäin siisti.

Kohteen tuotteita

Vagabond

Vagabond

Plockepinn

Plockepinn

Apollo

Apollo

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Anagram

Anagram

Rocca

Rocca

Mr T

Mr T

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia