Referenssi: Strandhagen - tulevaisuuden senioriasuminen on modernia ja joustavaa

Aistikas ja osallistava ympäristö, jossa asukkaat ovat fokuksessa

Pitääkö vanhainkodin näyttää aina tietynlaiselta? Niin ei ajatellut yksikönjohtaja Gnestassa sijaitsevassa Strandhagenissa, vaan luotti Kinnarpsin osaamiseen luoda modernia, kestävää ja astikasta asumista. Avarat tilat, harkittu design ja joustavat ratkaisut luovat asuinympäristöjä, joissa sekä asukkaat, omaiset että henkilökunta viihtyvät ja tuntevat olonsa kotoisaksi. 

_0JA8780-1.jpg

TUNNISTETTAVUUTTA KALUSTEIDEN AVULLA

Valkoinen Kurbits-tuoli on puinen nojatuoli joka yhdistelee uutta ja vanhaa. Se tuo asukkaiden mieleen tunnistettavia piirteitä. Nojatuoli on massiivikoivua ja tarjoaa mukavan rauhallisen paikan hoivatiloissa istuskeluun. Käsinojat tekevät helpoksi tuoliin istumisen ja siitä nousemisen.

_0JA8819-1.jpg

MUOTOILTU KEVYEKSI

Erik-nojatuoli, NC:n mallistosta, on klassinen, vankka tuoli, jossa istutaan ryhdikkäästi ja jossa istuutumista ja nousemista voi keventää käsinojiin tukeutumalla. Liukupyörät ovat istujalle turvalliset ja tarjoavat hoitajille paremman ergonomian tuolia siirrettäessä.

_0JA8788-1.jpg

PEHMEYTTÄ RENTOUTUMISEEN

Humlan-sohvan pyöreät, pehmeät muodot luovat mukavan tilan rentoutumiseen. Sohvaa on mahdollista varioida useilla värivaihtoehdoilla tyynyissä, istuimissa ja selkänojissa - yksilöllinen design, kuten kuvan sini/harmaat sävyt, jotka sopivat asunnon avainväreihin. Irrotettava verhoilu ja aukko istuimen ja selkänojan välissä, helpottavat puhtaanapitoa ja hygieniaa. . 

"Senioriasumisen ei tarvitse olla tylsää, vanhaa tai vanhanaikaista! Olemme saaneet todella upean lopputuloksen, jonka jokainen kalustevalinta, väri ja sijainti perustuu harkintaan. Kinnarpsilla on vankka kokemus ja osaaminen - sekä me, asukkaat ja heidän omaisensa, olemme hyvin tyytyväisiä"

Anders Hallinder, manager at Strandhagen

HARKITUT VÄRIVALINNAT

Yhdistääkseen kaikki asumisen neljä yksikköä ja luodakseen tunnistettavuutta, on tiloihin valittu yhtenäinen väriskaala, harmaa-vihreys toimii tilojen punaisena lankana. Värit koetaan harmonisina ja kotoisina ja ne toistuvat myös tekstiileissä ja ulkotiloissa. Päivähuoneeseen on sensijaan valittu voimakkaita punaisia sävyjä, jotka stimuloivat ja luovat myönteistä tunnistettavuutta muistisairaille.

OSALLISTAVAT KALUSTEET LUOVAT VALINNANVAPAUTTA

Yksittäiset kalusteet ovat sohvaryhmien seassa luodakseen osallistavia tiloja, joissa kaikille vartalotyypeille ja persoonallisuuksille löytyisi mukavalta tuntuva paikka. Täällä asukkaat voivat kokoontua ryhmissä, tai nauttia yhteisöllisyydestä muuten vain, valitsemalla istuimeksi korkeaselkänojaisen lepotuolin.

AVARAT, HELPOSTI SAAVUTETTAVAT TILAT

Yhteistilat hoivaosastoilla ovat ilmavat avoimine pintoineen, jotta kaikki voisivat liikkua vapaasti ja käyttää helposti rollaattoria tai pyörätuolia. Pienet, sievät sohvapöydät luovat joustavaa kalustusta, jota voidaan uudelleen järjestellä helposti tarpeen mukaan.

PIRISTÄVIÄ KESKUSTELUPAIKKOJA

Löytääkseen sopivia kalusteita, jotka ovat sekä esteettisiä että toiminnallisia, Kinnarps on tehnyt yhteistyötä henkilökunnan sekä asukkaiden fysioterapeuttien ja työterapeuttien kanssa. Eri kokoiset keinulla varustetut korkeaselkäiset ja matalaselkäiset lepotuolit luovat rauhallisia ja virkistäviä kokoontumispaikkoja. Lampaan karva on pehmeä ja mukava istua ja samalla myös kestävä ja antiseptinen.

TAUKOPAIKKA

Toisenlaiset värit ja muotokielet erottavat henkilöstötilat muista tiloista. Pitkät verhot luovat viimeistellyn vaikutelman ja tehostevärit seinille ripustetuissa akustiikkalevuissa lisäävät tilan viihtyisyyttä.

"Elämme arkea yhdessä vanhuksiemme kanssa - Standhagenissa on oltava viihtyisää kaikilla"

Anders Hallinder, manager at Strandhagen

Kun Standhagenin hoivakoti rakennettiin, haluttiin luoda harmoninen, kestävä ja joustava asuinympäristö, jossa kaikki ovat tervetulleita ja voivat tuntea olonsa kotoisaksi. Tunnistettavuus on tärkeä tekijä, kun luodaan turvallisuuden tunnetta asukkaille, joten aikaa ja omistautumista panostettiin paljon värien ja tekstiilien valintaan, jotta oikea tunnelma ja tasapainoisuus löytyi.

Jotta voitaisiin tarjota korkeatasoista hoitoa, on suurta huomiota kiinnitetty henkilökunnan toiveisiin ja ergonomisten ratkaisujen löytämiseen, joilla voidaan helpottaa päivittäistä työtä - osalta muotoilun, mutta myös kalusteiden sijoittelun sekä ympäristöystävällisten ja kulutuskestävien materiaalien osalta.

Strandhagen on moderni hoivaympäristö, jossa on korkeat vaatimukset ja moninaisia tarpeita, jossa kalusteet ja muotoilu on sekä toiminnallista että luo tunnelmia ja harmoniaa sekä viihtyisyyttä.

YHTEENVETO

  • Rauhalliset värit ja hamoninen sisustus
  • Ergonomia ja turvallisuus asukkaillle
  • Kestävät materiaalit
  • Joustavat kalusteet ja sisustusratkaisut
  • Osallistavat valinnat edistävät saavutettavuutta ja esteettömyyttä

KOHTEEN TUOTTEITA

Decibel

Decibel

Elin

Elin

Kurbits

Kurbits

Erik

Erik

Gustav

Gustav

Knop

Knop

Plockepinn

Plockepinn

Björn

Björn

Choice

Choice

Stop

Stop

Curt

Curt

Sture

Sture

Maja

Maja

Humlan

Humlan

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia