Referenssi: Tpay-maksuoperaattorin uusi toimisto

Kohteen tiedot

Projekti:
Tpayn toimisto

Sijainti:
Andersia Tower, Poznań

Sisustuksen suunnittelu:
Agata Nowakowska, OOSTU.STUDIO

Pinta-ala:
662,90 m2

Valmistumisaika:
2021

Valokuvaaja:
Fotomohito

Tpay-maksuoperaattori on dynaaminen puolalainen rahoitusteknologia-alan yritys, jonka uusi toimipaikka Poznańissa tarjoaa tiimilleen toiminnallisen työtilan, joka on mukautettu tämän hetken tarpeisiin. Yritys investoi toimistoon ja antoi työntekijöilleen mahdollisuuden valita työskentelyn joko kotitoimistossa tai houkuttelevassa työympäristössä yhdessä Poznańin arvostetuimmista toimistorakennuksista. Yhtiö antoi Andersia Towerissa sijaitsevan Tpayn toimiston laitteiston ja työympäristön suunnittelun Kinnarpsin asiantuntijoille.

 

Suhteiden solmimisen tila

Verkkomaksupalvelun alalla toimiva Tpay kasvatti pandemian aikana työntekijöidensä määrää yli 50 prosentilla. Uuden toimitilan suunnittelun tarkoituksena oli kehittää joustava ja kommunikaatioystävällinen tila, joka olisi helposti muunneltavissa niin, että siinä voisi järjestää konferensseja, erilaisia kokouksia tai työpajoja. Yritys halusi luoda työtilan, joka vastasi työntekijöiden eri työskentelymuotojen vaatimuksiin, kuten hybridi-, tiimi ja yksilötyöskentelyyn, sekä vieraiden ja liikekumppaneiden tarpeisiin.

"Projektitiimi, jonka kanssa teimme yhteistyötä Tpayn uuden toimiston tilasuunnittelun aikana, oli hyvin avoin ideoillemme ja kuunteli ennen kaikkea tarkasti työntekijöidensä tarpeita. Otimme ne kaikki huomioon projektin aikana, ja lopputuloksena on houkutteleva ja viihtyisä tila monipuolisine toimintoineen. Huonekalujen hillityt värit mahdollistivat tehostevärien käytön matoissa ja lisävarusteissa. Onnistuimme luomaan ainutlaatuisen, monipuolisen työympäristön, joka muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden”, kertoo projektin vetäjä, OOSTU.STUDIOn arkkitehti Agata Nowakowska.

 

Selkeä jako työtehtävien mukaan

Eräs suurimpia haasteita Tpayn toimitilan suunnittelussa oli avoimen tilan jakaminen pienempiin alueisiin, jotta jokainen voisi työn luonteesta riippumatta työskennellä viihtyisissä olosuhteissa. Se edellytti akustiikan huomioon ottamista jo suunnitteluvaiheessa sekä sopivien kalusteiden ja muiden sisustuselementtien, kuten ääntä vaimentavien paneeleiden, mattojen jne. valintaa. Uusi toimitila on suunniteltu Activity Based Working (ABW) -konseptin mukaisesti, jossa tilat suunnitellaan työntekijöiden työtehtäviin sopiviksi.

Toimitila on jaettu hiljaisen työn alueisiin sekä kokouksiin ja luovaan työhön tarkoitettuihin coworking-alueisiin, jotka on erotettu akustiikkapaneeleilla ja viherkasveilla. Työntekijöillä ei ole omia työpöytiä – he varaavat työpisteet ja kokoustilat sovelluksen kautta. Siirrettävien kalusteiden ansiosta tiloja voidaan lisäksi järjestellä kulloisenkin tarpeen mukaan.

Uusi Tpay-toimisto on vastaus vuoden 2020 mukanaan tuomiin muutoksiin. Yritys on valinnut hybridityömallin, jossa tiimillä on mahdollisuus yhdistää koti- ja toimistotyöskentely sekä erilaiset työaikayhdistelmät. Kaikki ratkaisut analysoitiin liikkuvuuden ja sopeutumismahdollisuuksien kannalta dynaamisesti kehittyvässä organisaatiossa.

"Toimiston erilaiset tilat ja hyvät kalusteratkaisut tukevat Tpay-tiimin työskentelytapoja ja tehtäviä. Käytimme paljon liikkuvia elementtejä, joiden ansiosta tilaa voidaan helposti järjestellä uudelleen. Lisäetuna ovat ergonomiset työtuolit, jotka säätyvät automaattisesti käyttäjien painon mukaan sekä sähköpöydät, jotka mahdollistavat mukavan työskentelyasennon eripituisille ihmisille. Olemme  erittäin iloisia siitä, että avoimuus ja luottamus saivat aikaan tuloksia, jotka täyttävät dynaamisen tiimin odotukset", kertoo Monika Papiernik, Kinnarps Polskan projektikoordinaattori.

Yhteistyö, työskentelymukavuus ja osallistuminen

Tpayn toimisto suunniteltiin yhteistyössä Tpayn tiimin kanssa, ja tiimin tarpeista, ja erityisesti toimistoa koskevista vaatimuksista, oltiin hyvin tietoisia. Valittuihin varusteisiin kuuluivat niin vakiokalusteet kuin myös räätälöidyt ratkaisut, kuten matot, akustiikkapaneelit, levyt, kaapit ja ruukut kasveille sekä vastaanottotiski.

Erityisen tärkeää oli sovittaa huonekalut eri työympäristöjen mukaan. Mobiiliratkaisut, kuten siirrettävät Trixagon-pöydät ja pyörillä varustetut Monroe-tuolit, on sijoitettu coworking-alueelle, kun taas hiljaisen työn alue on sisustettu sarjan[P]-sähköpöydillä ja ergonomisilla Esencia-työtuoleilla. Neuvotteluhuoneisiin on sijoitettu Oberon-pöydät ja Fendo-tuolit ja työpaja-alue on kalustettu Foldex-taittopöydillä ja 5000-työtuoleilla. Ruokalassa työntekijät ja vieraat voivat käyttää kahdenkorkuisia Oberon-pöytiä, Leia-tuoleja ja Frisbee-baarijakkaroita. Suurissa avoimissa tiloissa Vibe-seinät ja muut elementit varmistavat akustisen mukavuuden. Hallituksen jäsenten toimistot edellyttivät yksilöllistä suunnittelua. Näissä huoneissa käytettiin poikkeavia kalusteratkaisuja ja sisustuselementtejä, jotka viittaavat käyttäjiensä kiinnostuksen kohteisiin. Niiden ergonomian takaavat säädettävät Plus-työtuolit.

fotomohito_kinnarps_tpay_013_6593.jpg

Trixagon-pöytä on osa kattavaa tuoteperhettä, jossa kaikki kalusteet ovat muodoltaan kuusikulmaisia, jolloin ne sopivat toisiinsa kuin palapelin palat. Pöydät voi helposti sijoitella uudelleen tukemaan yhteistyötä ja projektipohjaista työskentelyä toimistoissa ja kouluissa. Pöydät voidaan myös varustaa pistorasioilla sähkölaitteille ja latauspisteille.

fotomohito_kinnarps_tpay_044_6576.jpg

Vibe-pöytäseinäkkeiden avulla jokainen työntekijä voi saada oman rauhallisen työskentelypaikan. Vibe Focus vaimentaa ääntä tehokkaasti ja parantaa koko toimiston ääniympäristöä samalla kun seinäke tarjoaa yksityisyyttä.

fotomohito_kinnarps_tpay_030_0417_pion.jpg

Fendo on mukava ja kutsuvan näköinen tuoli, joka tarjoaa maksimaalista mukavuutta viemättä paljon tilaa. Se sopii täydellisesti neuvotteluhuoneisiin. Istuimen ja selkänojan välinen rako antaa tuolille sen omintakeisen, erottuvan ilmeen.

"Kinnarpsin tarjoama tuotevalikoima on erittäin laaja, sillä omien tuotemerkkiensä lisäksi Kinnarps-konsernilla on myös monia varmennettujen yhteistyökumppanien tuotteita ja asiakas voi tehdä valinnan hyvin laajasta valikoimasta. Kinnarpsin tärkeänä etuna on, että se toimii projektin kokonaistoimittajana. Kinnarpsin lähestymistapa ekologisuuteen ja kestävyyteen on minulle myös hyvin tärkeää. KInnarpsin taloudellinen resurssien käyttö ja palautettavat pakkaukset, joita yhtiö kierrättää ja uudelleenkäyttää, ovat niin ikään tärkeitä tekijöitä projektin aikana", arkkitehti Agata Nowakowska korostaa.

Onnistunut lopputulos

Tpayn uusi toimisto heijastaa yrityksen työn luonnetta ja yksilöllisyyttä. Hanke on erinomainen ilmentymä modernista toimistosta, joka täyttää tiimin vaatimukset. Tpayn johto on vakuuttunut siitä, että työntekijöille luotu toimintaympäristö vaikuttaa positiivisesti yrityksen tulevaisuuteen. Pandemia on vahvistanut yrityksen käsitystä siitä, että jokaisen teknologiankin taustalla on ihminen, josta on pidettävä huolta.

"Kinnarps ei ainoastaan tarjonnut kattavaa sisustuspalvelua, vaan loi toimistolle myös uuden identiteetin ja esitteli muutokset koko organisaatiolle. Olemme iloisia siitä, että olemme onnistuneet yhdessä Kinnarpsin kanssa täyttämään työntekijöiden odotukset", Tpayn projektikoordinaattori Monikaóz-Durska korostaa.

Projektin lopussa arviointikyselyyn osallistuneiden Tpay-työntekijöiden mielipiteet osoittavat, että vaikutus on hämmästyttävä:

"Matkustan ilomielin aamuisin töihin julkisilla kulkuvälineillä, koska tiedän, että hetken kuluttua olen turvallisessa, miellyttävässä ja viihtyisässä paikassa. Kun en enää halua työskennellä työpöydän ääressä tai tarvitsen erilaisia olosuhteita tai virikkeitä, voin helposti siirtyä toiseen kätevään paikkaan. Sopeuduin erittäin nopeasti uuteen toimintaympäristöön enkä enää halua palata normaaliin tylsään työskentelymalliin ja pysyvään työpisteeseen. Jos tarvitsen taukoa ja lepoa toimistosta, voin työskennellä kotona."

"Modernit tilaratkaisut, toimistokalusteet ja -varustus ja viihtyisä yhteistyötila ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Kuin kävelen toimistossa, voin aistia rauhallisen ja harmonisen ilmapiirin. Kaikki yksityiskohdat toimistossamme ovat tarkkaan harkittuja ja oikeassa paikassa. Toimistomme tarjoaa erinomaiset puitteet niin yksin työskentelyyn kuin tiimityöhön.

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Fendo

Fendo

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Frisbee

Frisbee

329 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Plint

Plint

Ava

Ava