Referenssi: Voldsløkka-koulu

Kohteen tiedot

Oppimisen ja yhteisyyden halu

Voldsløkka-koulu Sagenen alueella Oslossa käsittää uudisrakennuksen sekä kunnostetun Heidenreich-rakennuksen. Yläasteella on 810 oppilasta, jotka opiskelevat 8 - 10 luokilla. Projektin toteutti Norjan kouluviraston ja Oslon kunnan toimesta Oslobygg, ja koulu avasi ovensa elokuussa 2023. 

"Tie tulevaisuuteen käy oppimisen halua ja yhteisyyttä innostavien merkityksellisten tehtävien kautta"

Lause kuvaa koulun visiota ja sitä kuinka siellä halutaan kehittää aktiivisia ja uteliaita opiskelijoita, haastaa heitä antamaan panoksensa omaan ja toistensa elämään ja luomaan vahva sitoumus ympäristöön ja omaan tulevaisuuteensa. Sisustusratkaisun lähtökohtana oli koulun opetusmenetelmien tukeminen. Samalla ratkaisun tuli olla vankka ja joustava, ja kestää käytössä monta vuotta. Tähdellistä oli myös säilyttää arkkitehtuuri ja rakennuksen erityisluonne. 

Xact oppilastuolissa on FreeFloat™-mekanismi, jossa itsenäisesti toisiinsa nähden liikkuvat istuin ja selkänoja edistävät kehon liikettä. 

Joustavat Vagabond-pöydät on varustettu pyörillä, joten niitä on helppo siirtää tarvittaessa. Oberon-pöydissä on säädettävä korkeus, mikä luo hyvän ergonomian kuten myös Space-säilytin.

Hyvä ergonomia käsittää myös ääniympäristön. Korkeaselkäinen Monolite-sohva parantaa akustiikkaa tilassa, jossa on paljon kovia materiaaleja. Uni-pöydän kapea malli luo paikan yhteistyölle ja keskusteluille. 

 

Tehtävän anto

Joustavat ratkaisut

Ratkaisujen joustavuudelle ja helpolle muunneltavuudelle annettiin paljon arvoa. Vision mukaiselle oppimisen ja yhteisyyden innostamiselle oli tärkeää, että sisustusta voi näppärästi muuttaa erilaisiin oppimistilanteisiin sopivaksi. Lisäksi hyvä opiskeluergonomia oli tärkeä, ja että kalusteratkaisut kutsuivat työskentelemään erilaisilla tavoilla ja edistivät oppilaiden liikkumista päivän aikana. 

Yhteistyö

Tone Bergstrøm työskentelee inventointikonsulttina/projektipäällikkönä ja kertoo, että yhteistyö Kinnarpsin kanssa sujui oikein hyvin. Useita kokouksia pidettiin showroomissa ja lähempi projektin läpikäynti tehtiin, kun kalusteratkaisut oli toimitettu. Käyttäjät ja rehtori otettiin mukaan, kun kankaista, väreistä ja ratkaisuista päätettiin yhdessä Norjan kouluviraston ja Oslobyggin kanssa. 

Hyvä, ergonominen lopputulos herättää ylpeyttä sekä oppilaiden että opettajien keskuudessa. 

"Mukavat asentajat toimittivat sisustusratkaisut paikoilleen, ja olemme saaneet vain positiivista palautetta"

Tone Bergstrøm, inventointikonsultti/projektipäällikkö

Piditkö tästä projektista? Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä