Referenssi: Wärtsilä Finland

Kohteen tiedot

Asiakas:
Wärtsilä Finland Oy

Toimipaikka: 
Vaskiluoto, Vaasa

Projekti:
Sustainable Technology Hub 

Työntekijöitä:
n. 1500

Pinta-ala:
n. 10 000 neliömetriä

Valmistuminen: 
2021 - 2022

Teknologiakeskuksen uudet joustavat ja muunneltavat tilat

Sustainable Technology Hub on teknologiakeskus Vaasan Vaskiluodossa, jossa tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto tapahtuu saman katon alla. Projektin yhtenä tavoitteena oli luoda joustavat ja muuntautumiskykyiset tilat, joissa aikaisemmin eri toimitiloissa työskennelleet tiimit pääsisivät työskentelemään tehokkaammin yhdessä. Lisäksi myös partnereille, kuten start-up yrityksille ja tutkijoille, haluttiin luoda toimivia tiloja.

Wärtsilä on toiminut vuosikymmeniä Vaasan keskustassa useissa vanhoissa rakennuksissa tontilla, jossa ei enää ollut laajentumismahdollisuuksia. Koska olemassa olevia tiloja ei ollut enää mahdollista muuttaa tai laajentaa vastaamaan Wärtsilän tarpeita, oli uusien tilojen rakentaminen ainoa järkevä vaihtoehto. Rakentaminen kokonaan uuteen paikkaan mahdollisti työskentelyn sekä asiakkaiden palvelemisen normaalisti myös rakennusaikana. 

”Projektin suuruusluokka, tiukka aikataulu ja budjetti sekä samanaikaisesti toteutettu työskentelytapojen muutos tekivät tästä projektista erityisen vaativan”, kertoo Wärtsilän kiinteistöjohtaja Tommy Grannas.

”Kinnarpsin ammattitaitoinen projektiryhmä on toiminut sparraajanamme etsiessämme toimivia ratkaisuja uusiin tiloihimme. Onnistuneen lopputuloksen myötä voimme todeta, että Kinnarps on onnistunut löytämään juuri meidän tarpeisiimme sopivat kokonaisuudet.”

Tommy Grannas, kiinteistöjohtaja, Wärtsilä Finland Oy

Ensimmäisestä kerroksesta löytyy useita erilaisia neuvotteluhuoneita ja kohtaamistiloja. Suunnittelussa kiinnitettiin huomiota käyttäjäkokemukseen, jotta tilojen käyttö olisi sujuvaa ja miellyttävää.

Vierastiloissa korostuu klassinen tyylikkyys ja käyttömukavuus. Ajattomat ja laadukkaat sisustusvalinnat tekevät kokonaisuudesta myös pitkäikäisen ja kestävän investoinnin.   

Kestävyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota

Wärtsilän tiloihin oli viime vuosien aikana hankittu paljon uusia kalusteita ja näitä hyväkuntoisia kalusteita haluttiin hyödyntää mahdollisimman paljon myös uusissa tiloissa. Tavoitteena oli kuitenkin saada tyylikkäät, ergonomisesti toimivat ja nykyaikaiset toimistotilat henkilöstön käyttöön. Tämä vaati olemassa olevien kalusteiden inventoinnin ja niiden yhteensovittamisen uusien kalusteiden kanssa siten, että lopputulokseksi saatiin ilmeeltään yhtenäiset sekä toimivat, joustavat ja inspiroivat tilat.

Sisustusprojektissa ei ollut mukana ulkopuolista sisustusarkkitehtia, sillä Wärtsilä valitsi Kinnarpsin tarjoaman kokonaispalvelun, joka kattoi sekä sisustussuunnittelun, uusien kalusteiden valinnan, että olemassa olevien kalusteiden yhteensovittamisen.

Olemassa olevien kalusteiden hyödyntämisen lisäksi annettiin arvoa myös sille, että uudet kalusteet ovat skandinaavista tuotantoa ja että tuotteissa on käytetty sertifioitua puumateriaalia.

”Kinnarps onnistui erittäin hyvin, vaikka projektin aikana Wärtsilältä tulikin paljon erilaisia muutoksia ja aikatauluhaasteita”, kertoo Tommy Grannas. ”Yhteistyö on toiminut todella hyvin koko projektin ajan sekä myös käyttöönoton jälkeen. Toimitukset, aikataulut ja hinnat ovat pitäneet sovitun mukaisesti”, Grannas lisää.

Muunneltavat tilat yhteisöllisiin hetkiin

Kinnarps_Wartsila_STH-8 lr_h 800.jpgTapahtumatila erilaisille tilaisuuksille ja ryhmille

Tapahtumatilan kalusteet ovat helposti siirrettäviä tai pinottavia, joten tilaa voidaan helposti muokata ja muunnella tarpeen mukaan. Tilassa voidaan järjestää tapahtumia isommallekin ryhmälle, sillä se voidaan yhdistää viereiseen ruokailutilaan. 

Kinnarps_Wartsila_STH-10 lr_h 800.jpgInspiroivat tilat kannustavat jakamaan ajatuksia

Working café -tila mahdollistaa sekä yksintyöskentelyn että sosiaaliset kohtaamiset. Tilassa on puolikorkea Alto-sohvaryhmä ja pyörällinen Vagabond-pöytä, joka voidaan tarvittaessa siirtää tapahtumatilan puolelle ja käyttää vaikka tarjoilupöytänä. 

Yhteinen ruokailutila

Suureessa ruokailutilassa ruokailee päivittäin sekä toimisto- että tuotantotyöntekijöitä. Paikan voi valita joko perinteisemmän ruokapöydän äärestä tai vaikka puolikorkealta sohvalta tai jakkaralta. Iso sohvaryhmä toimii myös kohtaamispaikkana lounasajan ulkopuolella.

Partner Campuksen tiloista löytyy paikkoja yhdessä työskentelyyn.

Monipuolisen kalustuksen perustana ovat erilaiset istumapaikat sekä siirrettävät piirtopinnat, jotka toimivat myös tilanjakajina ja akustoivina elementteinä, kuten esimerkiksi korkeaselkäiset Fields-sohvat ja Vibe-seinäkkeet. Yhteistyötilat soveltuvat sekä yksin- että ryhmätyöskentelyyn ja sinne mahtuu kerralla useampi ryhmä.

Kalusteisiin integroidut sähköpistokkeet helpottavat työskentelyä. Pyörälliset ja keinuvat jakkarat puolestaan kannustavat liikkumaan työpäivän aikana.

Uuden työympäristön 3 parasta asiaa

Sekä Wärtsilän henkilöstö että asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta uusista tiloista. Myös kiinteistöjohtaja on tyytyväinen muutosprojektiin ja luettelee uuden työympäristön parhaat ominaisuudet seuraavasti:

1. työympäristön joustavuus ja muunneltavuus
2. hyvä ergonomia
3. vastaanottoaulan ja vierastilojen tyylikkyys ja ajattomuus


Kuvat: Christoffer Björklund
Teksti: Liselott Bergholm-Slotte, Kinnarps Oy

Kiinnostuitko? Aloita työympäristösi suunnittelu yhteistyössä asiantuntijoidemme kanssa.

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Fields

Fields istuinkalusteet

Alto

Alto

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

52 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Crest

Crest

Vagabond project

Vagabond project

Rocca

Rocca

Motus

Motus

Neo lite

Neo lite

Cap

Cap

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Polaris

Polaris

16 Värit & Materiaalit | 20 Varianttia

Uni

Uni

Pop

Pop