Referenssi: Food Folk Suomi

Kohteen tiedot


Asiakas:
Food Folk Suomi Oy - McDonald'sin Development Licensee Suomessa

Toimipaikka: Helsinki

Työntekijämäärä: 47

Pinta-ala: n. 820m2

Valmistuminen: 1/2023

Joustavat tilat hybridityön vaatimuksiin

Food Folkin viihtyisä toimitila Helsingin Paciuksenkadulla kokoaa jälleen henkilöstön yhteen. Ihmiset käyvät spontaaneja keskusteluja käytävillä ja kahvilassa tai keskittyvät työhönsä hiljaisissa tiloissa. Tekemisen meininki välittyy kävijälle heti aulassa.

Yrityksen työympäristön uudistuksen taustalla oli huoli siitä, että olemassa olevat tilat eivät enää palvelleet tehokasta työskentelyä ja työn eri muotoja. Tästä syystä ihmiset eivät enää viihtyneet toimistolla. ”Vaikka meillä saa tehdä työtä joustavasti muuallakin kuin toimistolla, tahtotilamme on, että ihmiset ensisijaisesti haluaisivat työskennellä toimistolla”, kertoo Food Folkin henkilöstöjohtaja, Jessica Jokinen.

Työntekijöiden tyytyväisyys uusiin tiloihin oli johdolle tärkeää alusta asti ja huoli kaikkien toiveiden ja tarpeiden huomioon ottamisesta sai yrityksen kääntymään asiantuntijan puoleen. Tiedostettiin, että vanhasta poisoppiminen ei aina ole niin helppoa.

Tukea työympäristön suunnitteluun

Kinnarps Oy toteutti Food Folk Suomelle työympäristön kehittämisen webinaarin, työpajan henkilöstölle ja johdolle, kyselyn koko henkilöstölle sekä Next Office-työympäristöanalyysin.

Tutustu Next Office® -analyysiin

Kinnarpsin avulla silmämme avautuivat ja luopumalla vanhoista toimintamalleista saimme tilalle joustavammat ja innostavammat tilat tukemaan nykypäivän hybridityön vaatimuksia. Ihan alusta asti tiedettiin, että haluttiin sitouttaa henkilöstö muutokseen jo aivan sieltä suunnitteluvaiheesta alkaen.

Jessica Jokinen, Head of People Development, Food Folk Suomi

Viherseinät tuovat raikkautta ja rajaavat ympyrän muotoista tilaa. Kuvan työpisteisiin valittiin ergonomiset Plus- ja Capella-työtuolit. Vibe Focus -pöytäseinäke lisää yksityisyyttä ja vaimentaa ääntä tehokkaasti.

Työpaikan henki takaisin uudistuneella työympäristöllä

Uudistuneet tilat huokuvat rauhaa, värien harmoniaa ja kauniita yksityiskohtia. Kun aiemmin kaikilla oli nimetty työpiste, nyt perinteisiä työpöytäpaikkoja on 30. Loput voivat hakeutua työskentelemään rennosti sohvalle tai rauhalliseen vetäytymistilaan.

Tiloissa on panostettu paljon henkilöstön hyvinvointiin ja on tiedostettu, että liikkuminen on tärkeää myös työpäivän aikana. Sähköpöydät antavat mahdollisuuden työskennellä välillä seisten tai hyödyntää ergonomia-parkkia, josta voi hakea itselleen sopivan istuimen, vaikka satulatuolin tai työpistepyörän.

"Monitilaympäristössä tulee vaihdettua työasentoa useammin päivän aikana. Halutessaan voi toki hakeutua myös yrityksen koulutuskeskukseen, kerrosta alemmas, joka on välillä tyhjänä. Etätöitäkin tehdään edelleen ja se ok, mutta toimistolle tullaan huomattavasti herkemmin", Jokinen kertoo.

On ollut ihana jälleen nähdä ihmisten käyvän spontaaneja käytäväkeskusteluja, lounastavan yhdessä, pohtivan kahvikoneella ratkaisuja erinäisiin haasteisiin ja ennen kaikkea - saavan energiaa toisistaan! Olen niin iloinen ja ylpeä siitä, että pystymme Kinnarpsin ammattitaidon avustuksella tarjoamaan henkilöstöllemme näin upean työympäristön.

Jessica Jokinen, Head of People Development, Food Folk Suomi

Yhteistyötä ja spontaaneja kohtaamisia tukevat tilat

Suureen neuvottelutilaan on valittu Primo-neuvottelutuolit. Viihtyisyyttä ja vehreyttä tuovat viherkasvit on sijoitettu Allé-tilanjakajan ruukkuihin, ikkunan ääreen.

FF_039A.jpg

Tiloissa vierailee myös ulkomaisia vieraita maailmanlaajuisesta McDonald´s-organisaatiosta ja tavoitteena oli luoda sisäänkäyntiin ilmeeltään pohjoismainen sisustus. Nyt valoisassa aulassa on rauhallinen värimaailma ja viihtyisä sohvaryhmä Rho toivottaa vieraat tervetulleiksi. 


Ympyrän muotoisesta toimistosta löytyy monenlaisia työskentelytiloja, niin keskittymiseen kuin kohtaamisiinkin. Fields-sohvien korkeat selkänojat edistävät miellyttävää ääniympäristöä ja sohvaryhmään on helppo pysähtyä pikapalaveriin. 

Onnistunut muutos luodaan tutkitulla tiedolla

Henkilöstöjohtaja Jokinen kertoo, että palaute uudesta työympäristöstä on ollut pelkästään positiivista: ”Sellaisetkin henkilöt, jotka eivät ole ennen käyneet juurikaan toimistolla ovat löytäneet tiensä sinne takaisin. Monen mielestä parasta on se, että enää ei istuta päivästä toiseen vain sen oman tiimin ympäröimänä vaan tulee istuttua ja juteltua muidenkin osastojen kanssa”.

"Yhteistyö Kinnarpsin kanssa oli todella mutkatonta ja ammattimaista. Oli helppo luottaa ammattialisten näkemyksiin ja lopputulos oli juuri sitä mitä oli luvattu ja suunniteltu, ehkä jopa hieman parempi", hän lisää. 

Toimiston 3 parasta asiaa

Jessica Jokisen mukaan parasta uudessa työympäristössä on:

1. tilojen monikäyttöisyys

2. henkilöstön positiivinen suhtautuminen mobiilityöpisteisiin ja siihen, että aina ei ole samojen henkilöiden ympäröimänä

3. henkilöstön yleinen vireystila

 

Kuvat: Timo Kauppila
Teksti: Kinnarps Oy

Kiinnostuitko? Aloita työympäristösi suunnittelu yhteistyössä asiantuntijoidemme kanssa.

Ota yhteyttä!

Kohteen tuotteita

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Rho sohva

Rho sohva

Motus

Motus

Vagabond

Vagabond

Deli

Deli

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Serie P

Serie P

17 Värit & Materiaalit | 42 Varianttia

Allé

Allé

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Nexus

Nexus

34 Värit & Materiaalit | 17 Varianttia

Plint

Plint

Primo

Primo

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Oktav

Oktav

50 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Lattiaseinäkkeet

144 Värit & Materiaalit | 110 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Focus Pöytäsermit

144 Värit & Materiaalit | 41 Varianttia

Space

Space

Space Cabinet with sliding doors

52 Värit & Materiaalit | 69 Varianttia

Apollo

Apollo

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Nilo

Nilo

318 Värit & Materiaalit | 18 Varianttia

Oberon

Oberon

38 Värit & Materiaalit | 5 Varianttia

Trixagon

Trixagon

327 Värit & Materiaalit