Referenssi: Ranagårdin hoivakoti

Kohteen tiedot

Asiakas:
Ranagårdin hoivakoti, Halmstadin kunta

Toimipaikka:
Halmstad, Ruotsi

Pinta-ala:
5616 m2

Huoneistojen määrä:
60

Arkkitehti:
Fredblads Arkitekter

Valmistunut:
Tammikuussa 2024

Sisustus, joka sopii yhteen ympäristön kanssa

Ranagårdin uuden hoivakodin sisustuksessa painopiste oli siellä oleskelevissa ihmisissä. Ensisijaisesti näitä ovat asukkaat, mutta myös heidän läheisensä ja henkilökunta. Suurin haaste oli täyttää kaikkien tarpeet hygienia- ja hoitovaatimuksista tinkimättä.

Rakennettaessa Ranagårdin hoivakotia Halmstadin kunnassa visiona oli luoda moderni ja kodikas nkoti, jonne myös lemmikit ovat tervetulleita. 5616 neliömetrin kokoinen rakennus, jossa on 60 asuntoa, yhteisiä tiloja ja avara sisäpiha, valmistui tammikuussa 2024.

"Visiomme oli luoda viihtyisä ja kestävä hoivakoti samalla, kun halusimme olla hyvä työnantaja. Kaikkien talossa oleskelevien tuli kokea ympäristö lämpimäksi, viihtyisäksi ja kutsuvaksi", sanoo Claudia Håkansson, Halmstadin kunnan kotihoitohallinnon tilasuunnittelija.

Projektiin osallistui sekä Ranagårdin henkilökuntaa että Halmstadin kunnan eri viranomaisia, jotka saivat tehtäväkseen arvioida kalusteita toimivuuden ja estetiikan perusteella. Sisustusinspiraation löytämiseksi he lähtivät muun muassa opintokäynneille muihin hoivakoteihin.

"Halusimme valita sisustuksen, joka tuntuisi kodikkaalta ja kestäisi myös ajan myötä", Claudia kertoo.

Kun oli selvää, että Kinnarps toimittaisi sisustusratkaisun, aloitettiin suunnitteluyhteistyö. Kinnarpsin tehtävänä oli luoda tilaratkaisu ja sisustus projektin tavoitekuvan mukaisesti. Koska hygienia oli tärkeä tekijä, valittiin enimmäkseen kalusteita, joissa on irrotettava ja pestävä verhoilu. Halutun kodikkaan tunnelman luomiseksi valittiin huonekaluja, joissa on kosketeltavia materiaaleja ja maanläheisiä värejä, jotka auttavat luomaan rauhallisen ja harmonisen tunnelman.

Suuri osa sisustuksesta on vihreää ja maanläheistä, mikä yhdessä puupintojen yksityiskohtien kanssa luo kodikkaan lämpimän ja luonnonläheisen tunnelman. Jotta samanaikaisesti voitiin toteuttaa toive ergonomisesta työympäristöstä, valittiin kalusteita, joissa on asukkaiden ja henkilökunnan arkea helpottavia älykkäitä toimintoja.

Esimerkki huonekalusta, jossa on tällaisia älykkäitä toimintoja, löytyy ruokailutiloista – pinottava nojallinen tuoli Jackie. Tukeva kahva taustassa ja liukupyörät etujaloissa helpottavat tuolin työntämistä pöydän alle ja ulos pöydästä, myös silloin, kun joku istuu siinä. Toiminto, joka edistää asukkaiden itsenäisyyttä ja parantaa henkilökunnan ergonomiaa.

Pieni seurusteluhuone sisustettiin käytännöllisellä ja kauniilla Humlan-nojatuolilla. Irrotettavan verhoilun ja istuimen ja selkänojan välisen raon ansiosta se tarjoaa mukavan istumapaikan, jossa voi sekä rentoutua että syödä pelkäämättä sotkevansa.

Humlan-nojatuoli on sekä kaunis että käytännöllinen. Irrotettavan verhoilun ja istuimen ja selkänojan välisen raon ansiosta se on helppo pitää puhtaana.

"Kyse on huonekaluista, jotka tukevat ikääntyneiden itsenäisyyttä ja parantavat samalla henkilökunnan ergonomiaa."

Claudia Håkansson, kotihoitohallinnon tilasuunnittelija, Halmstadin kunta

"Kinnarps auttoi meitä löytämään ratkaisun, joka vastasi kaikkiin tarpeisiimme ja antoi vielä lisäarvoa. Etenkin sisustuksen monien toimintojen ansiosta, jotka helpottavat sekä asukkaiden elämää että henkilökunnan työtä. Kyse on kalusteista, jotka tukevat ikääntyneiden itsenäisyyttä ja samalla parantavat henkilöstön ergonomiaa päivittäisessä työssä", Claudia kertoo.

Seurusteluhuoneessa kohtaamme mukavan ja toiminnallisen John-nojatuolin ja siihen kuuluvan pyörillä varustetun pöydän. Nojatuolin taaksepäin taittuvat käsinojat helpottavat käyttäjän siirtymistä tuoliin ja siitä pois, mikä parantaa henkilökunnan ergonomiaa. Ratkaisuun sisältyy myös syvänvihreä Kurbits-nojatuoli ja Scandinavia-sarjan nojatuoleilla täydennetty sohva. Klassinen muotoilu, irrotettavat verhoilut ja käännettävät tyynyt tekevät Scandinaviasta erinomaisen valinnan hoito- ja hoivaympäristöihin, joissa halutaan luoda kodikas tunnelma.

Luonnonläheinen tunnelma näkyy myös henkilökunnan tiloissa. Kuvassa on Neo Lite -nojatuoli, Thyra-nojatuoli ja Scandinavia-sohva vihreän eri sävyinä ja puisin yksityiskohdin.

Lue 6 vinkkiä parempaan hoivakotiin

Lue tietoartikkelimme

Column var.4_ranagard2.jpg

Käytävällä on useita Kurbits-nojatuoleja, jotka tarjoavat mukavan lepohetken ohikulkeville asukkaille ja vierailijoille.

Column var.4_ranagard.jpg

Kaareva niskatuki luo turvallisen tunteen, ja nojatuoli mahdollistaa sekä oman ajan viettämisen että sosiaalisen kanssakäymisen.

Talon valmistumisen jälkeen Halmstadin kunta on pitänyt useita kokouksia Ranagårdilla. Claudia kertoo, että monet vierailijat ovat hämmästelleet paikan kodikkuutta.

"Uskon, että se johtuu suurelta osin sisustuksen materiaalivalinnoista. Siitä, miten puulajit, tekstiilit ja muut materiaalit toimivat yhdessä talon ja kiinteän sisustuksen kanssa. Kinnarpsin toimittama sisustusratkaisu loi viimeisen silauksen harmoniseen kokonaisuuteen", Claudia sanoo.

Myös Ranagårdin henkilökunta on erittäin tyytyväinen tulokseen. "Me täällä työskentelevät pidämme siitä, että ympärillämme on niin kaunista. Harmoniset värit ja mukavat kalusteet luovat kodikkaan tunnelman", Ranagårdin yksikköpäällikkö Sofie Klarker Wester kertoo.

Tarvitsetko apua osallistavan hoitoympäristön luomisessa?

Ota yhteyttä meihin!

Kohteen tuotteita

Jackie

Jackie

Nivå

Nivå

Humlan

Humlan

Kalmia

Kalmia

32 Värit & Materiaalit | 21 Varianttia

John

John

Scandinavia

Scandinavia

263 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Kurbits

Kurbits

Oberon

Oberon

Oberon-kokouspöytä, pilarijalat, 55

38 Värit & Materiaalit | 5 Varianttia

Neo lite

Neo lite

Uni

Uni

Thyra

Thyra