Referenssi: Tomra

Kohteen tiedot

Arkkitehti:
in front design v/Camilla Schønhaug

Sisustusarkkitehti:
kuten edellä

Kinnarpsin myyjä:
Wendy H Rosenlund

Alue:
FoU

Työpisteiden määrä:
100

Valmistuminen:
15/1/19

Paljon enemmän kuin pelkkä sisustusprojekti

Askerissa Oslon lähellä sijaitsee Tomra Systems ASA:n pääkonttori. Kyseessä on maailman suurin juomapakkausten panttijärjestelmien valmistaja. Vuoden 1972 jälkeen Tomra on kasvanut valtavasti: sillä on nyt yli 70 prosentin osuus kansainvälisistä markkinoista. Vuonna 2018 Askerissa alkoi tulla ahdasta, ja yrityksessä päätettiin uudistaa toimintamalleja suureen kasvuun mukautumiseksi. Tässä heitä ovat auttaneet Kinnarps ja sen Next Office -konsepti, joka auttaa yrityksiä täydellisen toimiston tavoittelussa.

"Tarvitsimme apua sen selvittämiseen, miten saisimme parhaiten hyödynnettyä käytössämme olevan tilan. Meille oli todella arvokasta saada apua joltain, joka osasi esittää kriittisiä kysymyksiä ja tarjota uutta näkemystä rakennuksen hyödyntämiseen. Sillä tavalla Next Office oli todella hyvä valinta", sanoo Technology Manager Mechanical Design Kristian Hovde.

Next Office

Innovatiivisen ja tehokkaan toimiston luominen ei ole ainoastaan sisustusprojekti, vaan muutoshanke. Toimistotilat on mukautettava sopiviksi siellä työskenteleville, ja samalla niiden on heijastettava yrityksen visioita. Next Office -asiantuntija Kenneth Tveiton mielestä on tärkeää saavuttaa yhteisymmärrys siitä, mitä uusilla toimistotiloilla halutaan saavuttaa:

"Asiakas halusi apua uudenlaiseen ajatteluun ja joustavien, tuleviin tarpeisiin mukautuvien toimistotilojen luomiseen. He halusivat koko tutkimus- ja kehitysosaston samaan kerrokseen – aiemmin ne olivat eri paikoissa ympäri rakennusta. Tärkeänä edellytyksenä oli yhteistyötä ja hyvää kommunikaatiota edistävien tilojen aikaansaaminen. Sitä on painotettu niin tilaratkaisuissa, värivalinnoissa kuin muotoilussakin", hän kertoo.

Tukea työympäristösuunnitteluun

Työympäristön analyysi auttaa kartoittamaan ja analysoimaan työn kuvioita ja tarpeita ennen kuin uusi toimisto suunnitellaan. Erityisten työkalujen ja työpajojen avulla henkilöstö voidaan osallistaa muutosmatkan aikana. Näin luodaan sitoutumista ja osallisuutta. Kartoituksen tulosten pohjalta annetaan ehdotukset toimiston layoutin, tilojen jaksottelun ja työtapojen suhteen. Lue lisää Next Office® -työympäristön analyysistä.

Tomra-projekti

Wendy Helen Rosenlund työskentelee Kinnarpsilla projektipäällikkönä ja asiakasvastaavana. Hän on vastannut uusien toimistotilojen uudistamisesta Tomralla. Viimeisen puolen vuoden aikana hän on käyttänyt puolet työajastaan Tomralla viimeistellen remonttia ja tukien työntekijöitä muutoksissa, joita he käyvät läpi.

"Alusta lähtien prosessi on toiminut hyvin, ja Tomra on jo varhaisessa vaiheessa ottanut kaikki työntekijät mukaan prosessiin ja kuunnellut heidän toiveitaan ja tarpeitaan. Kun kaikki saavat olla mukana päätöksenteossa, on helpompi mukautua uusiin tiloihin ja työtapoihin. Kuuden kuukauden kuluttua teemme uuden analyysin selvittääksemme, mikä toimii ja missä on parantamisen varaa, jotta työntekijät voivat hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin", hän sanoo.

Uudet tilat

Ensivaiheessa tehtävä käsitti toisessa kerroksessa sijaitsevan vanhan, pinta-alaltaan 1 200 neliömetrin suuruisen tuotantolaitoksen sisustuksen uusimisen. Tavoitteena oli luoda paremmat edellytykset yhteistyölle yli osastorajojen sekä parempi työympäristö valon, äänen ja sisäilman osalta. Tammikuussa 2019 uudet tilat olivat valmiit. Tulokseksi saatiin useita työskentelyalueita, kokoustiloja, luova alue ja erittäin suosittu kahvipaikka. Kaikki tämä noudattaa visuaalista konseptia, joka ulottuu leikkisästä ja värikkäästä rauhallisempaan ja neutraaliin.

"Ennen kuin aloitimme, täällä oli 75 työpistettä. Uudistuksemme jälkeen erilaisia työskentelypaikkoja on peräti 107 – ja lisäksi useita kokoustiloja ja sosiaalisia alueita. Minusta Tomralta oli rohkeaa panostaa värikkäämpään toimistoympäristöön. Sen johdosta molemmat sukupuolet nauttivat nyt enemmän täällä työskentelystä – mikä on tärkeää. Vaikka yli 80 prosenttia työntekijöistä on miehiä, on hyvä, että työympäristö miellyttää kaikkia", sanoo Wendy Helen Rosenlund.

"Tomran tilaratkaisusta vastaa InFront Designin Camilla Skjønhaug, joka on yksi parhaista, kun siirretään teoreettisia tuloksia käytäntöön, ja hänellä on valtavasti osaamista monitilatoimistoista. Tomra valitsi Next Office -analyysin tulosten perusteella ABW-pohjaisen (activity-based working) hybridiratkaisun. Se todistaa, miten tärkeää on kuunnella asiakasta ja kartoittaa tämän tarpeet. Jokainen yritys on ainutlaatuinen ja vaatii ainutlaatuisia ratkaisuja, jotta sille onnistutaan luomaan täydellinen toimisto – mikä on myös Next Officen perusajatus."

Kenneth Tveito, Next Office Change Manager, Kinnarps AB

Kokoustilat

Tähän halusimme luoda kokoustilan, joka olisi sekä inspiroiva että motivoiva. Halusimme edistää luovuutta ja vuoropuhelua. Joustava sisustus – tätä tilaa voi helposti muuttaa ja mukauttaa erilaisten yhteistyöprojektien mukaan. Tuloksena syntyi kokoustila pienemmille ryhmille, tila sekä spontaaneja että suunniteltuja tapaamisia ja nopeita tilapäivityksiä tai puhelinkeskusteluja varten. Tila on myös sisustettu niin, että siellä voi puhua yksityisiä puheluja, pitää esityksiä tai toteuttaa videoneuvotteluja tulematta häirityksi.

Luova alue

Luovalla alueella olemme yhdistelleet useita eri tyylejä, ja sen sisustus koostuu erilaisista tuotteista ja ratkaisuista, joiden tehtävä ja tyyli vaihtelevat mutta jotka on samalla koottu siten, että tilasta saa yhtenäisen vaikutelman. Täällä olemme hieman leikitelleet tuotteilla, ja haluamme luoda kasvualustan luovuudelle ja uusille ajatuksille. Värejä ja muotoja on yhdistelty inspiroivalla tavalla, ja sisustus on siirreltävissä. Täällä voi pitää lyhyitä kokouksia ja hoitaa sosiaalisia suhteita.

Erillinen työpiste

On tärkeää järjestää tilaa keskittymiseen, paikka, jossa voi työskennellä häiriöttä. Tässä on erillinen työpiste sille, joka haluaa oman nurkkauksen, jossa voi keskittyä ja työskennellä yksin. Kun joku päättää mennä tänne työskentelemään, kollegat tietävät, ettei häntä saa häiritä. Ajatuksena on, että täytyy voida tehdä häiriöttä töitä tehokkaasti. Tilassa voi työskennellä muista erillään ja käydä yksityisiä puhelinkeskusteluja. Se on sisustettu ergonomisesti hyvällä työtuolilla ja työpöydällä, jotka voidaan säätää sopiviksi jokaiselle työntekijälle, joka haluaa työskennellä täällä.

Aula

Tämä on sosiaalinen paikka, jossa työntekijät tapaavat toisiaan kahvikupposen ääressä, käynnistävät päivänsä lehden lukemisella tai nauttivat välipalaa päivän aikana. Täällä vallitsee mukava ilmapiiri, mikä tekee tilasta monien suosikin. Aulasta on tullut luonteva kokoontumispaikka, samaan tapaan kuin vaikkapa hotellin aula. Täällä työntekijät voivat tavata toisiaan, ratkoa työtehtäviä, seurustella ja käydä epävirallisia keskusteluja. Aula on myös täydellinen paikka sähköpostien lukemiseen tai mielen tyhjentämiseen.

"Olen erittäin tyytyväinen ryhmätilan ja pienten taukotilojen yhdistelmään. On erittäin tärkeää, että taukotiloja on tarpeeksi, jotta kaikilla sitä tarvitsevilla on mahdollisuus löytää nurkkaus, jossa voi työskennellä häiriöttä. Myös kokoustilat toimivat hyvin, ja mielestämme eri värien ja uuden sisustuksen yhdistelmällä on ollut erittäin positiivinen vaikutus."

Kristian Hovde, Technology Manager Mechanical Design, Tomra Systems ASA

Nyt Tomran on aika käynnistää myös ensimmäisen kerroksen uudistaminen. Siinäkin he saavat apua Kinnarpsilta ja Next Officelta. Prosessi alkaa taas alusta uusien analyysien ja uusien suunnitelmien myötä. Siinä täyttyy toistenkin osastojen mukautettujen toimistotilojen tarve – uuden Tomra-ilmeen avulla.

Tomran Kristian Hovde on erittäin tyytyväinen uusiin tiloihin ja muutoksen taustalla tehtyyn työhön.

"Tilat ovat erittäin joustavat, ja meillä on loistavat mahdollisuudet mukautua jokaisen päivän tapahtumiin. Meillä on nyt ehdottomasti edellytykset aiempaa tehokkaampaan työskentelyyn ja suurempaan kokonaiskapasiteettiin", hän sanoo.

Hän odottaa innolla yhteistyön jatkamista Kinnarpsin ja Next Officen kanssa nyt, kun myös ensimmäinen kerros on määrä sisustaa uudelleen:

"Rakennuksen ensimmäisen osan uudistus on jo valmis ja on siis aika siirtyä toisen osan pariin. Toivottavasti osaamme hyödyntää monia niistä opeista, joita saimme tästä kerroksesta. Ymmärrämme, että muilla osastoilla on erilaisia tarpeita, joita tämä pohjapiirros ja tässä käyttämämme ratkaisut eivät vastaa, mutta voimme hyödyntää kerroksen parhaita puolia uudistusprojektin muissa osissa!"

Yhteenveto

  • Kinnarpsin toimistokalusteilla tuetaan moduuliajattelua ja pyritään tuomaan joustavuutta ja tehokkuutta toimiston muuttuvaan arkeen.
  • Tomran tilat on suunniteltu luomaan paremmat edellytykset yhteistyölle yli osastorajojen sekä parempi työympäristö äänen, valon ja sisäilman osalta.

Piditkö tästä referenssistä? Haluaisitko tietää, mitä voisimme tehdä sinun tiloillesi?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Monroe

Monroe

315 Värit & Materiaalit | 8 Varianttia

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

51 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Boullée

Boullée

Cap

Cap

Mr T

Mr T

Plint

Plint

Deli

Deli

Hal kokouspöytä

Hal kokouspöytä

Deli

Deli

Capella

Capella

264 Värit & Materiaalit | 4 Varianttia

Monolog

Monolog

Pax

Pax

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Point

Point

Neo

Neo