Referenssi: BSBI Berlin kauppa- & innovaatiokorkeakoulu

Kohteen tiedot

Asiakas:
Global University Systems (GUS)

Rakennusaika:
15 kuukautta

Ala:
5,000 m²

Valmistui:
heinäkuussa 2023

Kuvaajat:
Annika Feuss
Angela Elbing (Portrait Roy Lavian)

Innovatiivinen kouludesign

BSBI:n tulevaisuudenkestävä kampusalue

Opiskelu on muuttunut kovasti digitalisaation ja globalisaation myötä. Muutos ei ole vaikuttanut ainoastaan opetusmenetelmiin ja -suunnitelmaan, myös fyysinen tila, jossa opiskellaan on muuttunut. Berlin School of Business and Innovation (BSBI) sijaitsee Berlin Neuköllnissä, jossa sen uuteen kampukseen suunniteltiin Kinnarpsin avulla oppimisympäristö, joka antaa opiskelijoidelle mahdollisuuden sulautua tulevien työympäristöjensä tunnelmaan.  

Vanha rakennus uudessa käytössä

Karl-Marx-Straßen kulmassa Neuköllnin alueella sijaitseva "Alte Post" on rakennus, jossa muinoin sijaitsi postitoimisto. Silmiinpistävä punainen tiilifasadi on hallinnut naapurustoa vuodesta 1899. Rakennuksen julkisivu on näyttävä ja mukailee kahden tien vierustaa. Suuret, puolipyöreät ikkuna-aukot, joissa on renessanssityyliset koristelut sekä eri aikakausilta peräisin olevia elementtejä, tekevät rakennuksesta varsinaisen katseenvangitsijan.

Kirjeet eivät enää aloita kulkuaan tästä rakennuksesta, vaan nyt siellä kulkevat opiskelijat, jotka osallistuvat monenlaisiin opintojaksoihin. Global University Systems (GUS) on ryhmittymä yrityksiä, joka on vuokrannut 5.000 neliömetrin tilan kolmessa kerroksessa. Yksityinen yliopisto BSBI luo innovatiivisen oppimisympäristön 1.200 opiskelijalle ja noin 200 hallinnolliselle työntekijälle. GUS, joka omistaa 32 maailmanlaajuista brändiä, ja operoi 89 rakennusta 48 kaupungissa, yhteensä reilut 450.000 neliötä, etsii, uudistaa ja suunnittelee opetustiloja korkeimman ammattitason opinnoille. Sekä johtamisen, että akateeminen johtajuuden opinnot käsittävät omat vaatimuksensa, joita käytetään perustana, kun tehdään päätöksiä uusista lokaatioista. 

"Pysähdy, hengitä ja ajattele ympäristöä..."

Yksi tärkeimmistä päätöskriteereistä on aina kestävyys, kertoo Roy Lavian, Head of Property Development, GUS. Arkkitehdit näkevät olemassa olevien rakennusten uudelleenkäytön ja tilojen hyödyntämisen tärkeänä uutena arkkitehtonisena liikkeenä. "Jos haluat olla vastuullinen sekä planeetan että ympäristön kannalta, sinun täytyy omaksua tämä ajatus, vaikka joutuisitkin tekemään kompromisseja." Esimerkiksi BSBI kampuksen kohdalla monet vanhoista toimistotiloista otettiin uuteen käyttöön sen sijaan, että ne olisi purettu pois. Muun muassa sisäseinät ja lattiapäällysteet säilytettiin. Yhdessä Kinnarpsin kalusteiden kanssa kampus tarjoaa harmonisen sekoituksen modernia estetiikkaa ja kestävää designia, joka luo hyvinvoinnin tunnetta kaikille käyttäjille.  Olemassa olevat rakenteet ja materiaalit säilytettiin. "Päämääränä on vähentää ympäristökuormaa", sanoo Roy Lavian. Tämä "uudelleenkäyttö" on enemmän kuin vain trendi, se on kannanotto. 

 

WEB_KI_BSBI_275.jpg

Tila sisustettuna Foldex pöydillä ja Leia tuoleilla.  

WEB_KI_BSBI_291.jpg

Pöydät on helppo siirtää ja taittaa syrjään tilatehokkaasti.

WEB_KI_BSBI_304.jpg

Tilassa ainoastaan Leia tuolit. 

Joustavuus ja kestävyys

Päätös valita Kinnarps, sopi myös kestävyysajatukseen. Kinnarps teki vaikutuksen korkealla laadulla, kulutuskestävyydellä ja joustavalla tuotevalikoimalla. Pöydät, kuten Foldex, ovat modulaarisia ja siirreltäviä, mikä tekee niistä helposti muunneltavat erilaisiin oppimistilanteisiin. Ne on varustettu pyörillä ja voidaan helposti siirtää erilaisiin muodostelmiin tai taittaa syrjään huoneen laidalle. 

WEB_KI_BSBI_088.jpg

WEB_KI_BSBI_102.jpg

Fields sarjan kalusteissa on paljon erilaisia moduuleita, nojatuoleja, sohvia, jakkaroita ja pöytiä, joilla voi joustavasti kalustaa monenlaisia tiloja. Ruokailutilan tuolit, kuten Anagram, voi ripustaa pöytälevyyn, mikä helpottaa siivoustyötä. 

"Työ Kinnarps-yhteyshenkilömme kanssa sujui mukavasti, hän ymmärsi aina mitä halusimme ja tarvitsimme"

Roy Lavian – Head of Property Development at GUS

Tuotevalikoiman lisäksi päättäjiin teki vaikutuksen yhteistyö Kinnarpsin tiimin kanssa. "Työ Kinnarps-yhteyshenkilömme kanssa sujui mukavasti, hän ymmärsi aina mitä halusimme ja tarvitsimme", kertoo Lavian.

Se, että Kinnarps-kalusteet ovat joustavia, tukee myös suunnittelukonseptiamme. Se perustuu toimintatapaan, jota käytetään liikuntasaleissa, joissa laitteiden järjestystä muutetaan aina kolmen tai kuuden kuukauden jälkeen, jotta kävijät eivät kyllästyisi. Tähän menettelytapaan nojaten pyrkimyksemme on muunnella opetustilojen kalustusta säännöllisesti, jotta tila säilyttäisi mielenkiintoisuutensa ja motivoisi opiskelijoita, jotka viettävät tiloissa useita vuosia opiskellessaan kandidaatin tutkintoa. 

WEB_KI_BSBI_237.jpg

WEB_KI_BSBI_266.jpg

WEB_KI_BSBI_048.jpg

WEB_KI_BSBI_045.jpg

Instagram-ystävällinen tila

Kinnarps on kalustanut kaikki alueet, luokkahuoneista odotustilaan, aulan, kahvilan ja toimistot. Opiskelijat tahtovat, että paikka, jossa he opiskelevat, näyttää hyvälle. "Olemme varmistaneet, että monet alueet ovat "instagrammattavia" ja tarjoamme oppilaillemme myös visuaalisen alustan, jossa he voivat jakaa kokemuksiaan," sanoo Roy Lavian. 

 

WEB_KI_BSBI_202.jpg

Oppimisympäristöt nykytoimistojen tapaan

Koulutustilat on sisustettu muistuttamaan nykyisiä toimistoympäristöjä. Yksityinen yliopisto ei muistuta perinteisiä yliopistoja, joissa usein on valkoiset pöydät ja mustat tuolit harmaalla lattiapinnalla. Sen sijaan, täällä halutaan olla designin ja toiminnallisuuden pioneereja: "Meillä opiskelijat saavat oppimisympäristöt, jotka muistuttavat modernia toimistoa, mikä helpottaa valmistautumista tulevaan työympäristöön," toteaa Lavian.

 

WEB_KI_BSBI_263.jpg

WEB_KI_BSBI_078.jpg

Space-säilyttimien väri poikkeaa myös perinteisestä valkoisesta. Tummat värit valittiin, vaikka ne vaativat enemmän huolenpitoa. Se on kannanotto myöskin. Monet oppilaat ja opettajat viettävät enemmän aikaa yliopistolla kuin kotona, jolloin mukava, kotoisa tunnelma on tavoiteltava ja designille annettiin enemmän painoarvoa kuin käytännöllisyydelle, värikonseptia valittaessa.

Ei siis ole ihme, että tilat tuntuvat miellyttäville ja paikan laajennussuunnitelmista jo keskustellaan. 

WEB_KI_BSBI_271.jpg

Hienostunut värisuunnitelma

Värisuunnitelma edistää myös tätä uutta ajatusta, ja tunnelma on avainroolissa tiedon omaksumisessa. Yleisesti ottaen: Oppilaat ja opettajat siirtelevät usein kalusteita, mikä voi luoda kaoottisen tunnelman. Roy Lavia ja BSBI:n tiimi ottivat käyttöön erilaisen näkökulman kaaoksen välttämiseksi. Sen sijaan, että pitäydyttäisiin perinteisissä valkoisissa kalusteissa, joita pidetään uusien monotonisina ja jopa väsyttävinä, he valitsivat monipuolisen väripaletin. Luokkatiloissa on harmoninen yhdistelmä persikkaa, korallia ja keskiharmaata, mikä luo mukavan yleisvaikutelman ja stimuloivan tunnelman. Myös punainen ja sininen konsepti otettiin käyttöön muilla alueilla - punainen heijastaa tiiliseinien väritystä, mikä näkyy ikkunoista ja keskisininen tulee BSBI:n logosta. Kinnarps Colour Studio (KCS) kattaa laajalti yhteensopivia värejä, joista voi valita. 

WEB_KI_BSBI_040.jpg

WEB_KI_BSBI_205.jpg

WEB_KI_BSBI_031.jpg

WEB_KI_BSBI_034.jpg

Haluatko tietää lisää oppimisympäristöjen suunnittelusta?

Kohteen tuotteita

Serie P

Serie P

17 Värit & Materiaalit | 42 Varianttia

Origo

Origo

27 Värit & Materiaalit | 16 Varianttia

Vibe

Vibe

Vibe Lattiaseinäkkeet

144 Värit & Materiaalit | 110 Varianttia

Esencia

Esencia

276 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Leia

Leia

350 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Fields

Fields

297 Värit & Materiaalit | 3 Varianttia

Nestor

Nestor

Anagram

Anagram

Neo lite

Neo lite

Neo baarituoli

Neo baarituoli

Rocca

Rocca

Motus

Motus

Polar

Polar

264 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Foldex

Foldex

32 Värit & Materiaalit | 6 Varianttia

Oberon

Oberon

38 Värit & Materiaalit | 106 Varianttia

Oberon

Oberon

38 Värit & Materiaalit | 11 Varianttia

Crest

Crest