Tulos

Ergonomiset koulutuolit luoviin oppimisympäristöihin

Ergonomiset koulutuolit luoviin oppimisympäristöihin

Lue lisää

Kinnarpsin koululaistuolien ajatuksena on, että kun istuu hyvin, voi oppia enemmän ja voida paremmin. Koulutuolimme ovat ergonomisesti muotoiltuja, ja ne on mukautettu eri-ikäisille oppilaille aina esikoulusta ylöspäin. Osa tuoleista soveltuu erinomaisesti myös opettajanhuoneisiin ja kokous- tai neuvottelutuoleiksi. Koululaistuolit on helppo laskea ja nostaa hyvälle työskentelykorkeudelle, ja niiden muotoilu antaa mahdollisuuden joustavaan ja vaihtelevaan istuma-asentoon sekä hyvän tuen selälle. Joissakin tuolimalleissa on myös miellyttävä jalkatuki. Lisäksi olemme siirtäneet joidenkin perinteisten työtuoliemme hyviksi todettuja ratkaisuja moniin koulutuoleihimme. Näitä ovat esimerkiksi vakaat jalkaristikot, joita on saatavana pyörillä tai ilman.

Kestävät koulutuolit oppilaitoksiin

Suunnittelemme koulutuolimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Emme tarkoita tällä vain sitä, että koululaistuolit valmistetaan ympäristöystävällisistä ja kierrätettävistä materiaaleista, vaan myös sitä, että ne ovat myös kulutuskestäviä ja käyttäjäystävällisiä. Käytämme materiaaleja, joiden VOC-päästöt on minimoitu; näitä päästöjä syntyy haihtuvista orgaanisista aineista, jotka voivat aiheuttaa päänsärkyä ja keskittymisvaikeuksia. Kiinnitämme erityistä huomiota myös akustisiin ratkaisuihin ja suunnittelemme oppilastuolimme niin, että ne edistävät miellyttävää äänitasoa opetustiloissa.

Mukautettavia koulutuoleja erilaisille käyttäjille ja erilaisiin oppimisympäristöihin

Pohdi, voisitko valita oppilastuolit sen mukaan, miten luokkahuonetta käytetään. Opetus, joka tapahtuu yksilöllisissä paikoissa pitempiaikaisesti ja joka vaatii keskittymistä, asettaa korkeampia vaatimuksia sille, että oppilastuoli on voitava mukautaa käyttäjälleen sopivaksi. Xact on ergonominen oppilastuoli, joka kannustaa luonnolliseen liikkeeseen. Se on saatavana monissa eri väreissä ja monesta upeasta materiaalista valmistettuna, verhoillulla istuimella ja selkänojalla varusteltuna tai verhoilemattomana. Luokkahuoneisiin tai opetusympäristöihin, joissa vaaditaan erityisen joustavia ratkaisuja, on saatavana myös pinottavia koululaistuoleja, joiden istumaergonomia on erinomainen.

Kinnarpsin koulutuoleja voidaan yhdistää erilaisiin oppilaspöytiimme ja oppilaille tarkoitettuihin säilytyskalusteisiin. Joissakin ympäristöissä koululaistuoleja voidaan täydentää myös säädettävillä työpöydillämme. Yhdessä ne muodostavat tasapainoisen työympäristön, jossa on helpompi keskittyä koko koulupäivän ajan.

Koulutuolien design on tärkeä

Kinnarpsin koulutuolit ovat ergonomisesti käyttäjäryhmällensä suunniteltuja, jotta voisit tuntea olosi mukavaksi. Tuolit sopivat monen kokoiselle käyttäjälle ja ne voi helposti säätää omiin tarpeisiin sopiviksi. Saatavana on lisävarusteina jalkatuet, joilla pienempikin istuja tuntee olonsa mukavaksi.

Kinnarpsin koulutuoleissa on toiminnallinen, käyttäjäystävällinen design. Sen on tarkoitus tehdä istumisesta mukavaa liikkumista unohtamatta. Mallistostamme löytyy lasten työtuoleja, joita voi säätää korkeuden ja selkänojan kallistuksen osalta sopivaksi. Koulutuolin säätö takaa mukavan istumisen. Ergonomia on parhaimmillaan liikkumista ja hyvä  työtuoli on mainio kumppani keinumiseen ja liikkeeseen istumisen aikana. 

Ajatonta muotoilua

Koulutuoliemme muotoilu kestää aikaa. Tuolit sopivat moniin oppimisympäristöihin ja ovat mukavat myös pitkän luonnon ajan. Mallistosta löytyy erilaisia tuoleja erilaisille käyttäjille. Uuteen oppimaisemaan voit valita myös epätavallisia istuimia, joiden muotoilussa on ajateltu oivaltavia käyttötapoja ja mieltymyksiä sekä erilaisia oppimistilanteita.

Hauskaa ergonomiaa

Pitkäkestoiseen istumiseen kannattaa valita ergonominen tuoli, jossa on mukava ja luonteva istua. Lyhytaikaiseen istumiseen sopivat keinut ja pallot sekä erilaiset jakkarat, joissa tulee liikuttua aivan huomaamatta. Liike voitelee niveliä, vilkastuttaa verenkiertoa ja koko keho virkistyy, jolloin oppiminenkin sujuu tehokkaammin.