System.String[]

Koulupöydät, taittopöydät ja pulpetit kehittäviin oppimisympäristöihin

Koulupöydät, taittopöydät ja pulpetit kehittäviin oppimisympäristöihin

Lue lisää

Taittopöydät ja korkeussäädettävät oppilaspöydät tuovat joustavuutta

Jotta tilojen kalustaminen uudelleen ja järjestyksen muuttaminen tarpeen mukaan olisi helppoa, valikoimaamme kuuluu muun muassa taittopöytä Foldex. Voit aloittaa päivän luennolla, kalustaa sitten uudelleen ryhmätyötä varten ja päättää päivän avoimella keskustelulla. Pyörillä varustettuja pöytiä on kätevä siirrellä, ja kalusteet auttavat tukemaan koko päivän toimintoja. Foldex on taitettava pöytä, joten pöytiä voi ottaa esille tarvittavan määrän ja jättää loput säilytykseen.

Innostavaa opetusta tukevia koulupöytiä

Kinnarpsin oppilaspöydät on suunniteltu erityisesti kouluympäristöihin. Niiden houkuttelevat muodot ja jännittävät väritykset sopivatkin hyvin inspiroiviin opetustilanteisiin. Luentopöydät ovat vakaita ja kestäviä, sillä niissä on tukeva rakenne. Ne on valmistettu materiaaleista, jotka kestävät koulujen aktiivista ja tapahtumarikasta elämää. Pidämme koulupöytien suunnittelun perusajatuksena sitä, että luokkatilan uudelleenkalustamisen tulisi käydä helposti. Koulupöytiä voi käyttää vapaasti seisovina tai erilaisina toisiinsa kytkettävinä yhdistelminä, ja useat niistä ovat myös taitettavia. Tällä tavoin opetustilanteisiin saadaan joustavuutta, ja koulutuspöytiä voidaan helposti mukauttaa ja siirrellä sen mukaan, millaiseksi oppitunti tai luento on suunniteltu.

Luokkahuoneiden ja koulujen hyvä akustiikka ja miellyttävä äänitaso ovat tärkeitä oppilaiden työrauhan takaamiseksi. Siksi olemmekin suunnitelleet mallistomme koulupöydät ottamalla huomioon erityisesti akustiikan. Useita koulutuspöytiä voidaan myös täydentää älykkäillä lisävarusteilla, kuten ääntä vaimentavilla elementeillä tasapainoisen oppimisympäristön takaamiseksi tai pyörillä helpon siirtelyn varmistamiseksi. Täydellisen ja toimivan oppimisympäristön luomiseksi koulupöytien yhteyteen kannattaa valita Kinnarpsin oppilastuoleja ja oppilaille tarkoitettuja säilytyskalusteita.

Koulukalusteiden ergonomia

Kinnarpsin koulukalusteiden suunnittelussa on otettu huomioon sekä oppilaiden kokoerot että opettajien työergonomia. Sen lisäksi kalusteet on suunniteltu sopiviksi ryhmätyöhön, erikoisluokkiin sekä yhteisiin tiloihin, erilaisiin oppimisympäristöihin ja oppimaisemaan. Tilan yleinen viihtyvyys on myös tärkeä osa ergonomiaa. 

Säädettävät koulupöydät ja koulutuolit

Kinnarps-kalusteet ratkaisevat ergonomiahaasteen käytännössä siten, että sekä koulupöydät, että -tuolit ovat säädettävät.  Perusidea on, että koulupöydät säädetään opettajan työtä ajatellen sopivalle vakiokorkeudelle, jolloin heidän ei tarvitse kumartua matalille pulpeteille oppilasta ohjaamaan. Korkea pöytä jättää myös pitkälle oppilaalle riittävän jalkatilan.
Oppilaan ergonominen ja hyvä työasento saadaan aikaan säätämällä tuoli sopivaksi pöydän korkeuteen nähden.  Ergonominen istuinkorkeus löytyy jalkatuen korkeutta säätämällä tai kaasujousella. Tuoleissa on muotoiltu selkänoja ja istuimen syvyydensäätö, joten oppilaan ristiselkä on tuettu ja pää pysyy hartioiden välissä eikä roiku alaspäin.
Oppilastuojeja ja –pöytiä on useita eri kokoja, muotoja ja viimeistelyjä. Niitä voidaan yhdistellä monin tavoin. Ergonomisesti muotoillut oppilastuolit on helppo mukauttaa eri-ikäisten oppilaiden käyttöön sopiviksi.

Oppimisympäristön muunneltavus ja värimaailma

Kinnarps painottaa kalusteen joustavaa muunneltavuutta kullekin opiskelijalle ja kuhunkin opetustilanteeseen sopivaksi. Mukautuvien muotokansien, säilyttimien ja pöytäpintojen luonnonläheistä ja rauhoittavaa värimaailma voi elävöittää koulumallistoon valituilla raikkailla piristeväreillä. On myös tärkeää, että pinnat soveltuvat nykypäivän tekniikkaan ja oppimistapaan.

Ympäristö vaikuttaa paitsi viihtymiseen, myös luovuuteen ja kykyyn luoda uusia ideoita ja löytää ratkaisuja ongelmiin. Koulutusympäristön suunnittelulla voi siis kannustaa aktiiviseen oppimiseen ja viestintään.

Oppimisympäristöissä tarvitaan myös erilaisia tiloja suuremmille ja pienemmille ryhmille. Silloin helppo siirreltävyys ja kalusteen joustavuus ovat avainasemassa.
Tutustu tarkemmin koulutiloihin suunniteltuihin sermit ja seinäkkeet -osioihimme!

Liikkumista lisäävä sijoittelu

Pelkän hyötyliikunnan lisäämisen avulla voidaan helpottaa koululaisten keskuudessa yleistynyttä päänsärkyä ja niska-hartiasärkyä. Pulpeteista erilleen sijoitettavat kaapit ja laatikostot edistävät luokkahuoneessa tapahtuvaa liikkumista. Monimuotoisten kalusteiden ja erilaisten kalusteryhmien avulla oppilaita voidaan myös houkuttaa liikkumaan. Esim. aulatiloihin sijoitettavat seisomakorkuiset pöytätasot, korkeat jakkarat ja matalat istuinryhmät houkuttelevat paitsi istumaan ja juttelemaan, myös vaihtamaan paikkaa erilaisten ryhmien välillä.

Käytävä on myös tila, jota voi sisustaa luovasti. Jotta pystytään siirtymään sujuvasti tilasta toiseen, on sisustuksen oltava harkittua, mutta tarjottava myös mahdollisuus hengähtää ja keskustella. Käytävällä sijaitsevat henkilökohtaiset kaapit, niiden lisäksi tarvitaan myös istumapaikkoja, jotta käytävälle voi pysähtyä viettämään taukoa tai läksyjä tekemään.
Tutustu tarkemmin sohvat ja nojatulit-osioihimme!