Muotoilua, jolla on tarkoitus

Miten luomme enemmän kuin vain kalusteita

Kinnarpsin muotoilufilosofia on juurtunut syvälle yrityksen DNA:han jo vuodesta 1942 lähtien. Kehitämme kaluste- ja sisustusratkaisuja, joilla on myönteinen vaikutus ihmisten elämään. Tämän filosofian ytimessä on esteettisyyden, toimivuuden, ergonomian ja kestävän kehityksen saumaton yhteispeli. Mielessämme on aina tietoinen suunta ja merkityksellisyys, ja kaikki saa lähtönsä käyttäjän tarpeista ja unelmista. Tarkoituksenmukainen muotoilu on edelleen tärkein liikkeellepaneva voimamme – sekä sinulle että tuleville sukupolville.

Innovatiivista muotoilua 

Ihanteellinen yhdistelmä saadaan, kun 80 vuoden kokemus ja asiantuntemus yhdistetään uteliaisuuteen ja uudenlaiseen ajatteluun. Lopputuloksena on jotain ajatonta, aitoa ja tarkkaan harkittua, pienintä yksityiskohtaa myöten, aina kalusteen valmistuksesta ja ulkoasusta sen käyttötapaan ja -paikkaan. Ymmärrämme ihmisten tarpeita ja osaamme valita sopivimmat materiaalit sekä luoda kokonaisergonomiaa. Lyhyesti sanottuna kalusteemme ja ratkaisumme tukevat hyvinvointia ja menestystä. Ennen kaikkea muotoilufilosofiamme auttaa ihmisiä menestymään ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

"Kalusteemme on suunniteltu kestämään sekä visuaalisesti että toiminnallisesti – kutsumme tätä ajattomaksi muotoiluksi."

Jenny Hörberg, Global Range and Design Director

Muotoilua, joka on sinua varten

Kauniin kalusteen tulee miellyttää silmää, mutta osa sen kauneudesta on myös toiminnallisuuden ja intuitiivisten ominaisuuksien ansiota. Ensisilmäyksellä ihastut viehkeyteen ja seuraavaksi huomaat, miten koko sisustus on tehty helpottamaan elämääsi. Miten se voi kehittyä, muuttua ja kasvaa vastaamaan tarpeitasi jatkuvasti. Olla helposti ymmärrettävää, käytännöllistä, ergonomista ja toimintaa tukevaa. Samalla se on kutsuvaa, toivottaa tervetulleeksi ja mahdollistaa erilaisia toimintoja ominaisuuksiensa, muotoilunsa ja sijoittelunsa ansiosta.

Kun harkitset kaikkea pienintä yksityiskohtaa myöten etkä tingi materiaalivalinnoista, laadusta ja toimivuudesta, kokonaisuus on aina enemmän kuin osiensa summa. Siksi yksityiskohdat ovat meille niin tärkeitä. Monissa tapauksissa tuotteidemme yksityiskohdat ovat patentoituja ratkaisuja, jotka tekevät kalusteidemme käytöstä mukavampaa ja kestävämpää pitkällä aikavälillä. Osa yksityiskohdista on näkymättömiä, osa erottuvia ominaisuuksia. Matkalla konseptista valmiiseen tuotteeseen saamme apua asiakkailta, käyttäjiltä, arkkitehdeiltä ja muilta asiantuntijoilta luodaksemme jotain, joka täyttää aidot tarpeet ja tuo lisäarvoa arkeen.

Muotoilu, joka edistää kokonaisuutta

Osallisuutta tukeva muotoilu

Ihmisille nousee Kinnarps-kalusteista ensimmäisenä mieleen hyvä muotoilu, joka on suunnittelumme ytimessä. Kaikki alkaa käyttäjästä. Vahva käyttäjäkeskeisyys johtaa parempaan saavutettavuuteen. Tämä puolestaan parantaa osallisuutta. Mitä enemmän käyttäjät tuntevat olevansa osallisia, sitä enemmän hyötyä on sekä yksilölle että organisaatiolle. Muotoilumme on myös rehellistä. Tämä tarkoittaa, että nostamme kalusteiden ominaisuuksia usein keskipisteeseen sen sijaan, että peittäisimme niitä. Kun ihmiset ymmärtävät vaistonvaraisesti, miten jokin toimii, he voivat paremmin keskittyä käsillä olevaan tehtävään.

Suunnittelumme on tarkkaan harkittua alusta alkaen, jotta kalusteemme kestävät pitkään käytössäsi tai seuraavalla käyttäjällä. Siksi ne on suunniteltu päivitettäviksi, uudistettaviksi ja muokattaviksi tuleviin tarpeisiin. Korkeaan laatuun, joustavuuteen ja tietoisiin valintoihin perustuva ratkaisu on myös automaattisesti hyväksi sekä ihmisille että ympäristölle. Trendit tulevat ja menevät, mutta tyylikkyys kestää. Me teemme juuri sitä. Suunnittelemme kalusteita, jotka tarjoavat kestäviä etuja. Ajatonta ja kestävää muotoilua puhtaimmassa muodossaan.

Pitkäkestoinen muotoilu

Oikea ulkoasu ja toimivat työnkulut

Suunnittelufilosofiaamme kuuluu muutakin kuin huonekaluja. Se tarkoittaa, että suunnittelemme parhaan kokonaisratkaisun ja sisustussuunnitelman jokaiseen yksilölliseen projektiin. Asiakkaan erityisten tarpeiden pohjalta varmistamme, että sisustusratkaisu ei vain näytä houkuttelevalta, vaan myös tekee työpäivästä sujuvamman ja parantaa työnkulkua. Kyse on työympäristöjen suunnittelusta ja tehtävien sijoittelusta oikeassa suhteessa toisiinsa sekä eri keskittymistasoisten vyöhykkeiden huomioon ottamisesta. Siten luomme edellytykset hyvinvoinnille, tehokkuudelle ja tuottavuudelle. Toimintaan optimoituja ja räätälöityjä tiloja, joissa ihmisillä on parhaat edellytykset työtehtäviensä suorittamiseen.

Helpottaaksemme ja inspiroidaksemme sitä, miten fyysinen tila voidaan suunnitella tukemaan toimintaa parhaimmalla tavalla, olemme jakaneet sen erityyppisiin ympäristöihin, niin sanottuihin tehtävien mukaisiin tiloihin. Tutustu yleisimpiin toimisto-, koulu- sekä hoivaympäristöihin täällä.

Avuksi olemme kehittäneet analyysityökalut Next Office®, Next Education® ja Next Care®, jotka tukevat sinua uuden työympäristön luomisessa. Ne keräävät arvokasta tietoa ja kartoittavat perusteellisesti yrityksesi tarpeet ja työskentelytavat.

 

Erilaiset ympäristöt tukevat työpäivääsi

Positiivisia arvoja luova design

Vibe-pöytäseinäke – joustavuutta ja hyvää akustiikkaa

VIBEn patentoidun puristimen avulla pöytäseinäkkeitä on helppo siirtää ja asentaa useimpiin pöytätasoihin – ilman työkaluja. Se ei jätä jälkiä pöytiin ja tarjoaa enemmän joustavuutta. Muunneltava design mahdollistaa saumattoman siirtymisen nopeasti ja helposti erityyppisten toimintojen, kuten yksilöllisen työn ja projektityön välillä. VIBE-tuoteperheeseen kuuluu useita ääntä vaimentavia lattia-, seinä-, katto- ja pöytäseinäkkeitä, jotka tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia hyvään ergonomiaan ja harmoniseen kokonaisuuteen.

Lue lisää

Capella – seuraa kehon luonnollisia liikkeitä

Capella on tulosta 80 vuotta kestäneestä ergonomia-ajattelustamme ja yhteistyöstä tutkijoiden ja ergonomian asiantuntijoiden kanssa. Kinnarps ottaa näin askeleen kohti terveellisempiä toimistoympäristöjä! Tuolin ainutlaatuinen FreeMotion®-mekanismi luo jatkuvaa mikroliikettä. Istuin ja selkänoja liikkuvat toisistaan riippumatta, eikä istuinta voi koskaan lukita kokonaan. Se ehkäisee epäterveellistä staattista istumista ja kannustaa aktiivisuuteen.

Lue lisää

Fields – muuttuva muotoilu

Modulaarinen FIELDS-järjestelmä perustuu älykkääseen kiinnitysratkaisuun, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden muokata tilansa uudelleen monin eri tavoin. Kun käytössä on oikeat materiaalit, puristimesta ei jää jälkiä kalusteisiin, mikä tekee valikoimasta kestävän ja joustavasti muunnteltavan vaihtoehdon. Patentoidun puristimen muotoilu on yhtä koristeellinen kuin toiminnallinenkin, ja viestittää käyttäjälle selkeästi, että kalusteita voi järjestellä uudelleen. Huolellisesti harkittu yksityiskohta, rako kalusteen ja kiinnikkeen välillä, luo esteettömät näkymät ja turvalliset tilat.

Lue lisää

Xact – työtuoli opiskelijoille

XACT on tulosta Kinnarpsin pyrkimyksistä kehittää ergonominen työtuoli opiskelijoille. Tässä tuolissa sekä korkeutta että istuinsyvyyttä voi säätää, mikä antaa jokaiselle opiskelijalle ergonomisen työasennon koosta ja iästä riippumatta. Freefloat™-mekanismi mahdollistaa istuimen ja selkänojan liikkumisen oppilaan mukana, mikä kannustaa positiivisiin mikroliikkeisiin ja auttaa keskittymään. Säädettävät kalusteet luovat osallistavampia tiloja.

Lue lisää

Xpect Flex – syleilevä muotoilu ja integroitu liike

Selkänojan muoto antaa opiskelijalle oman tilan, turvallisuudentunnetta ja paremmat mahdollisuudet keskittyä oppimiseen. Joustava selkänoja mahdollistaa mikroliikkeet ja antaa opiskelijan vaihtaa asentoa. Tämä muotoilu lisää mukavuutta ja auttaa oppilaita keskittymään pidempään. Tuoli on myös helppo pinota ja ripustaa, mikä lisää sen joustavuutta entisestään.

Lue lisää

Kinnarpsilla työskentelemme kestävästi jokaista yksityiskohtaa myöten. Kalusteemme tunnistaa korkeasta laadusta, innovatiivisesta muotoilusta, matalista ympäristövaikutuksista ja pitkästä elinkaaresta. Viehättävien ja pitkäikäisten sisustusratkaisujen toimittamisessa ei ole mitään uutta. Kinnarps on toiminut vastuullisesti alusta lähtien. Me toimimme harkiten ja huolellisesti, suojellen luonnon meille suomia resursseja.

Ihmiset, tilat ja ympäristö, jotka kestävät aikaa