Referenssi: DNV Hamburg

Kohteen tiedot

Asiakas:
DNV

Paikkakunta:
Hampuri, Saksa

Työntekijöiden määrä:
800

Pinta-ala:
14 000 m2

Valmistui:
2023

Fotograf:
Annika Feuss

Loistavia oivalluksia

Unelmasijainti Hampurin keskustassa, upeat näkymät – ja Kinnarpsin suunnittelema miellyttävä uusi sisustus. Ei ihme, että DNV:n henkilökunta on palannut toimistoon.

Kun pandemia oli ohi, DNV otti yhteyttä puitesopimuskumppaniinsa Kinnarpsiin. Saksan pääkonttori Hampurissa ei tuntunut enää olevan sopiva tarkoitukseensa – kollegoiden saaminen takaisin toimistoon osoittautui vaikeaksi. Sekä kalusteet että sisustus tuntuivat vanhentuneilta; harmaat värit ja solutoimisto, jossa ei ollut paikkaa spontaaneille kokouksille.

Toimisto sijaitsee erinomaisella paikalla Hampurin HafenCityssä. Uusi alue on ollut kehitteillä vanhassa satamassa 2010-luvun alusta lähtien. Se on dynaaminen ranta-alue, jossa työskentelee nyt 40 000 ihmistä, joista 800 on töissä DNV:llä.

Arkkitehtitoimisto gmp:n suunnittelema toimistorakennus Brooktorkai 18 valmistui vuonna 2010. Sataman läheisyys on tärkeä tekijä, sillä DNV on tunnettu maailmanlaajuinen toimija merenkulkualalla. Sieltä on myös näkymä historialliselle Speicherstadtin alueelle ja Elphi-konserttisaliin, josta on tullut kaupungin uusi maamerkki. Vaikka upeat näkymät ovat eduksi työntekijöiden hyvinvoinnille, se ei riitä luomaan hyvää toimistoa. Myös sisäpuolen näkymän on toimittava.

Column var.1_dnv.jpg

DNV:n toimistorakennus sijaitsee Hampurin parhaimmilla paikoilla. 

Column var.1_dnv2.jpg

Miellyttävä muotoilu ja istumismukavuus tekevät Pax-tuolista kutsuvan. Tinnef-pöytä, jonka kansilevy on kierrätetystä muovista valmistettu, tarjoaa laskutilaa tavaroille. 

DNV antoi Kinnarpsille tehtäväksi suunnitella kestävämpi, miellyttävämpi ja joustavampi työympäristö. Tiimi alkoi työskennellä tutkimalla alkuperäisiä piirustuksia, suorittamalla melumittauksia ja sitouttamalla työntekijöitä prosessiin. Uusi sisustus esiteltiin ja arvioitiin työpajoissa Kinnarpsin sisustussuunnittelijoiden kanssa paikan päällä. Yhdellä ryhmällä oli myös mahdollisuus testata erilaisia huonekaluja.

Projekti saatiin päätökseen vuonna 2023 – ja sekä työntekijät että esimiehet ovat olleet erittäin tyytyväisiä tulokseen. ”Kaikki meni niin sujuvasti”, kertoo sisäänostaja Esther Zopf yhteistyöstä Kinnarpsin kanssa. ”Yhdessä olemme saavuttaneet upean tuloksen sekä toimivuuden että estetiikan osalta.” 

”Yhdessä olemme saavuttaneet upean tuloksen, toimivuuden ja estetiikan.”

Esther Zopf, ostaja, DNV

Image_dnv2.jpg

Lounge kutsuvin maanläheisin värein, on suunniteltu erilaisiin kohtaamisiin ja kokouksiin. Tilassa Fendo-tuolit yhdessä Centrum-pöytien ja Monolite-sohvan kanssa. Leikkisä Mr T -jakkara tarjoaa aktiivisen istumisen kokemuksia. 

Image_dnv.jpg

Sarja P on korkeussäädettävä sähköpöytäsarja, joka antaa mahdollisuuden vaihdella työasentoja. Seinällä Oktav-akustiikkapaneelit, jotka on osittain tehty Kinnarpsin tehtaiden kangasjäämästä. Jo vuodesta 2001 Plus-työtuolit ovat tarjonneet erinomaista ergonomiaa ja kestävää designia. Tuoleja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Helposti vaihdettavat komponentit tekevät tuolien uudistamisen ja korjaamisen mahdolliseksi.

Tilan harmonia on nyt täysin erilainen. Työntekijät ovat palanneet optimaalisesti hybridityöskentelyyn mukautettuun toimistoon. Aiemmat pienet keittiötilat on muutettu laajennetuiksi oleskelutiloiksi kussakin kerroksessa. Täältä löydät osittain verhoillut Deli-tuolit ja Embrace-baarijakkarat. Hybridikokouksia voidaan pitää strategisesti sijoitetuilla näytöillä muissa kokous- ja neuvotteluhuoneissa. Pohjakerroksessa on oleskelutila virkistymiseen, seurusteluun ja kokouksiin. Verhoillut Fendo-tuolit, Monolite-sohva, Mr T -jakkarat ja Tinnef-pöydät kutsuvat erilaisiin keskusteluihin.

Hyvä akustinen ympäristö on varmistettu käyttämällä akustisia paneeleja, huolella valittuja materiaaleja ja sisustusratkaisuja. Sarjan P korkeussäädettävät työpöydät on järjestetty ilmavasti eri ryhmiin, ja ne voi varata etukäteen varaustyökalun avulla. Uusi aikakausi on alkanut myös asiakirjojen hallinnassa. Aiemmin arkistokaapit ja siirrettävät laatikostot olivat yleisiä. Nyt jokaisella on oma lokeronsa Kinnarpsin Space-säilyttimen avoimissa yksiköissä. Jos haluat siirtää jotain, voit käyttää Kinnarpsin suunnittelemaa säilytyslaukkua tai laatikkoa. Lämpimän vihreän ja sinisen sävyt yhdistettynä valkoiseen ovat huolella harkitut.

”Luonnon väreillä on positiivinen vaikutus hyvinvointiin ja keskittymiseen. Ne symboloivat myös taivasta, maata ja vettä DNV-logossamme. Kinnarpsin sisustussuunnittelijat ovat maalanneet idean kalusteiksi ja materiaaleiksi erittäin houkuttelevalla tavalla.”

Voittoisa Embrace-tuoliperhe on saatavana useanan eri mallina. Tässä korkea baarituoli. Seinän vierustan istuinryhmä on tehty Deli-tuoleilla ja Uni-pöydillä

”Lämpimät vihreän ja sinisen sävyt yhdistettynä valkoiseen luovat huolella harkitun kokonaisuuden.”

Esther Zopf, DNV

Kestävä kehitys oli myös keskeinen osa toimeksiantoa. Erityisesti koska DNV tarjoaa asiakkailleen kestäviä ratkaisuja ja asettaa tiukat kestävän kehityksen tavoitteet omalle toiminnalleen. Siksi kalusteiden, mattojen ja valaistuksen valinta perustui selkeästi määriteltyihin kriteereihin. ”Kinnarpin kanssa tehty puitesopimus helpotti työtämme”, Esther Zopf kertoo. ”Tiesimme, että Kinnarps on kestävän kehityksen edelläkävijä. Se sopi hyvin teknisiin vaatimuksiimme.”

 

Kiinnostuitko tästä referenssistä?

Ota yhteyttä

Kohteen tuotteita

Fendo

Fendo

Tinnef

Tinnef

Serie P

Serie P

17 Värit & Materiaalit | 42 Varianttia

Cap

Cap

Oberon

Oberon

Oberon desk, sit/stand

38 Värit & Materiaalit | 43 Varianttia

Pax

Pax

Vibe

Vibe

Vibe Focus Pöytäsermit

144 Värit & Materiaalit | 41 Varianttia

Space

Space

Space-kaappi rulo-ovella

52 Värit & Materiaalit | 65 Varianttia

Monolite High

Monolite High

Plus

Plus

324 Värit & Materiaalit | 12 Varianttia

Oberon

Oberon

38 Värit & Materiaalit | 15 Varianttia

Nexus

Nexus

34 Värit & Materiaalit | 7 Varianttia

Fields

Fields

299 Värit & Materiaalit | 23 Varianttia

Embrace

Embrace

335 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Uni large

Uni large

Oktav

Oktav

50 Värit & Materiaalit | 2 Varianttia

Deep Forest

Deep Forest

Deli

Deli

Allé

Allé

Matsumoto

Matsumoto

Mr T

Mr T